Κρισιμη συναντηση σημερα για την πωληση του οπαπ...

14:35 26/6/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ...
Στις 14.30 σήμερα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, θα γίνει μία ακόμα προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει ανακύψει στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ...
Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι, οι βασικοί μέτοχοι της Emma Delta (Γ. Σμετς, Δ. Μελισσανίδης, Χ. Κοπελούζος) θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Εμίρη, προκειμένου να αναζητηθεί λύση
για να προχωρήσει η πώληση του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δημιουργηθεί το απόλυτο αδιέξοδο, καθώς η Emma Delta αρνείται να προχωρήσει στην αγορά του ΟΠΑΠ αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία για την αγορά των κρατικών λαχείων και στον αντίποδα το ΤΑΙΠΕΔ, αρνείται να προχωρήσει στην πώληση του Οργανισμού, αν δεν προηγηθεί η αγορά των κρατικών λαχείων από τον ΟΠΑΠ.

Στόχος της σημερινής συνάντησης, είναι να αναζητηθούν νομικές φόρμουλες οι οποίες θα επιτρέψουν την υπέρβαση των προβλημάτων αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εύκολο.

Η Emma Delta ζητά αλλαγές στη συμφωνία για τα Λαχεία γιατί ο ΟΠΑΠ αν και είναι μέτοχος του 67% στην εταιρεία των λαχείων, για τις όποιες αποφάσεις απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Intralot και της Scientific Games που κατέχουν το υπόλοιπο ποσοστό.

Το ΤΑΙΠΕΔ από την πλευρά του επιμένει ότι δεν είναι δυνατόν να αφήσει έσοδα 190 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο να πάνε χαμένα και επιμένει να προχωρήσει η συμφωνία. Παράλληλα, επικαλείται ότι η σχετική συμφωνία ήταν σε γνώση όλων των υποψηφίων αγοραστών του ΟΠΑΠ μέσω του data room στο διαγωνισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα