ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

11:15 21/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, εγκαταστάθηκε την Παρασκευή σε ένα νέο, προσωρινό τόπο διαμονής στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, αλλά μακριά από τα φώτα νέον και τα θέατρα που κάνουν το δρόμο διάσημο.
Με ένοπλο σωματοφύλακα και με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι στον αστράγαλό του, ο Στρος-Καν ...
περιορίστηκε στο λιγότερο σαγηνευτικό άκρο της πολυσύχναστης λεωφόρου που διασχίζει το Μανχάταν.
Βρίσκεται κοντά στην Γουόλ Στριτ
και στο "Σημείο Μηδέν" των επιθέσεων που εξαπέλυσε η Αλ Κάιντα την 11η Σεπτεμβρίου 2001 εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, μέσα στο "χαλύβδινο δακτύλιο" ασφαλείας της πόλης που περιλαμβάνει κάμερες επιτήρησης και αυξημένη αστυνομική παρουσία.
Αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας, ο Στρος-Καν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση την Παρασκευή αφού πέρασε τέσσερις νύχτες υπό επιτήρηση, για την περίπτωση που επιχειρούσε να αυτοκτονήσει, σε ένα κελί τρία επί τέσσερα τετραγωνικά μέτρα στην πιο σκληρή, ηχηρή και επικίνδυνη φυλακή του Ράικερς Άιλαντ.
Ο Στρος-Καν αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι θα αγωνιστεί για να καθαρίσει το όνομά του.
Οι διευθετήσεις για τη νέα του κατοικία έγιναν από μια ιδιωτική εταιρία ασφαλείας την οποία ο Στρος-Καν πληρώνει για να τον έχει υπό 24ωρη ένοπλη φύλαξη και να τον επιτηρεί ηλεκτρονικά όπως προβλέπουν οι όροι της εγγύησής του.
Οι εισαγγελείς εκτίμησαν πως το κόστος της ασφάλειάς του θα είναι 200.000 δολάρια ΗΠΑ το μήνα.
Το κτίριο, στη γωνία των οδών Μπρόντγουεϊ και Ρέκτορ, βρίσκεται δίπλα στην επισκοπική εκκλησία της Αγίας Τριάδας.
Ορισμένοι Νεοϋρκέζοι στην περιοχή δεν ήταν ευτυχείς που απέκτησαν έναν τόσο αμφιλεγόμενο νέο γείτονα. Ένας άνδρας κρατούσε ένα χαρτόνι που έγραφε: "DSK. Όχι στην αυλή μου".
"Με όλο τον Τύπο και τη δημοσιότητα θα είναι δύσκολο να έρχεται και να φεύγει κανείς από το κτίριο", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ντέμπι Τάουιλ, κάτοικος του κτιρίου
Keywords
Τυχαία Θέματα