ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΚΑΤΑΡ

09:55 21/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το κράτος του Κατάρ, για την επένδυση που θα πραγματοποιηθεί σε τεμάχιο στην είσοδο της Λευκωσίας.
Οπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου μετά τη συνεδρία του...
Υπουργικού Συμβουλίου, με την φόρμουλα που έχει συμφωνηθεί, η αξία της γης έτσι όπως αξιολογείται θα υπερκαλυφθεί.
Η επένδυση, είπε, περιλαμβάνει ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου, διαμερισμάτων, καταστημάτων και γραφείων τα οποία θα διατεθούν σε Κύπριους και ξένους επενδυτές.
``Αυτή η μορφή μικτής επένδυσης βασίζεται πάνω σε διεθνή
πετυχημένα μοντέλα τα οποία δημιουργούν υπεραξία στην επένδυση``, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, η συμφωνία για επένδυση του Κατάρ στην Κύπρο έχει μεγάλη σημασία γιατί έχει πολλαπλασιαστικές θετικές επιπτώσεις για την κυπριακή οικονομία και τη χώρα και γενικότερα.
Η επένδυση του Κατάρ, σημείωσε, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία που διανοίγει μεγάλες προοπτικές, ενισχύει άμεσα την οικονομία με την εισροή λεφτών στα ταμεία του κράτους, δίνει νέα ώθηση στην ανάπτυξη, δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, αναβαθμίζει και εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν της Λευκωσίας και ολόκληρης της ελεύθερης Κύπρου και ανοίγει μεγάλες προοπτικές για νέες επενδύσεις στην Κύπρο από το Κατάρ αλλά και άλλες χώρες.
``Η Κυβέρνηση εκφράζει τη μεγάλη της ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με το κράτος του Κατάρ. Η Κυβέρνηση σοβαρά και στοχευμένα θα συνεχίσει, χωρίς πολλά λόγια και με συγκεκριμένα έργα, να στηρίζει την οικονομία και την ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες προοπτικές για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας``, συνέχισε.
Η συμφωνία προνοεί τη δημιουργία κοινοπραξίας με εξαμελές Συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχουν τρία μέλη κάθε πλευρά και ο Πρόεδρος θα είναι Κύπριος. Τα τρία μέλη έχουν ήδη διοριστεί και είναι οι Χρίστος Μαυρέλλης, Αντρέας Πίττας και Πάμπος Παπαγεωργίου.
Ο κ. Μαυρέλλης, πρώην Υπουργός Οικονομικών, είναι ο Πρόεδρος της εταιρείας.
Ερωτηθείς για το ποσό του τεμαχίου, είπε ότι η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένη φόρμουλα που προβλέπει και άμεση συνεισφορά του Κατάρ αλλά και συνεισφορά μέσα από την πώληση των ακινήτων.
``Το βέβαιο είναι ότι με τον τρόπο που γίνεται η συνεργασία και η επένδυση, η αξία της γης υπερκαλύπτεται μαζί με όλα εκείνα τα θετικά που υπάρχουν για την οικονομία του τόπου σε μια περίοδο όπου υπάρχουν πολλές δυσκολίες λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και σε μια περίοδο που λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός από τις διάφορες χώρες σχετικά με την προσέκλυση ξένων επενδύσεων``, σημείωσε.
Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η επένδυση του Κατάρ, που είναι αυτή τη ώρα ένας από τους πιο μεγάλους επενδυτές παγκοσμίως, αναμένεται να ανοίξει προοπτικές για νέες επενδύσεις και για την οικονομία του τόπου.
``Η συμφωνία αυτή ανοίγει προοπτικές έτσι ώστε το Κατάρ να γίνει ένας πολύ σημαντικός οικονομικός εταίρος της Κύπρου. Είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα