Καταζητειται απο την ιντερπολ ο επικεφαλης της ριρ

Από την Ιντερπόλ καταζητείται ο επικεφαλής της εταιρείας ΡΙΡ, Ζαν Κλοντ Μας, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με τα ελαττωματικά εμφυτεύματα στήθους. Οπως αναφέρει ο Guardian, η διεθνής αστυνομία εξέδωσε «κόκκινο συναγερμό» για τον Μας, από την εταιρεία του... οποίου δεκάδες χιλιάδες εμφυτεύματα σιλικόνης τοποθετήθηκαν σε γυναίκες στην Ευρώπη και την Νότια Αμερική.

Στην ιστοσελίδα της η Ιντερπόλ αναφέρει ότι ο 72χρονος καταζητείται από τις
αρχές της Κόστα Ρίκα για αδικήματα, συμπεριλαμβανομενων και κατά της «ζωής και της υγείας», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Γαλλία κάλεσε 30.000 γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα σιλικόνης της εταιρείας ΡΙΡ προληπτικά, λόγω κινδύνων για την υγεία από την βιομηχανική και όχι ιατρική σιλικόνη που περιέχουν.
Ο Ζαν Κλοντ Μας παραμένει άφαντος αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο.Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας έδωσε εντολή για τον εντοπισμό του. «Είναι φανερό ότι πρέπει να βρούμε αυτόν και όσους έχουν συμφέροντα στην εταιρεία του», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός υγείας Ξαβιέ Μπερτράν, μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1.

«Είναι μία σκιώδης επιχείρηση με πολλά χρήματα να εμπλέκονται. Χωρίς να χρησιμοποιούν το διαφημιζόμενο προϊόν (τη σιλικόνη) προσπάθησαν να κερδίσουν χρήματα», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της εταιρείας δήλωσε ότι ο 72χρονος Μας παραμένει σιωπηλός από «διακριτικότητα», αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στη νότια Γαλλία.15.000 Κολομβιανές έβαλαν εμφυτεύματα της ΡΙΡ
Περίπου 15.000 γυναίκες στην Κολομβία έχουν κάνει προσθετική στήθους με εμφυτεύματα της εταιρείας PIP παρ' όλο που έχουν απαγορευτεί από το 2010, σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Επιτήρησης Φαρμάκων (Invima), χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε νέες συστάσεις προς τις ασθενείς.

Τον Οκτώβριο του 2010 το Invima είχε απαγορεύσει τη διακίνηση των συγκεκριμένων εμφυτευμάτων, που εισάγονταν από τη Γαλλία, και κάλεσε όσες γυναίκες τα είχαν χρησιμοποιήσει να συμβουλευτούν το γιατρό τους και να τα αφαιρέσουν στην περίπτωση που έσπαγαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 14.858 Κολομβιανές έχουν βάλει εμφυτεύματα της εταιρείας ΡΙΡ.

Το Ινστιτούτο επανέλαβε τις συστάσεις του και ζήτησε από ασθενείς και γιατρούς να εξετάσουν κατά περίπτωση εάν θα πρέπει να προχωρήσουν στην αφαίρεση των εμφυτευμάτων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της εταιρείας αισθητικής χειρουργικής της Κολομβίας Χουάν Σανταμαρία διευκρίνισε πως κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν καλύπτει τις γυναίκες που θα θελήσουν να κάνουν επέμβαση για να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα. "Οι γιατροί θα μπορούσαν να παραιτηθούν από την αμοιβή τους", εκτίμησε, όμως έστω κι έτσι κάθε εγχείριση θα στοιχίσει τουλάχιστον 750 δολάρια, χωρίς να συνυπολογιστεί το κόστος για την τοποθέτηση νέων εμφυτευμάτων.

"Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει γιγαντιαίο πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε έλλειψη ρυθμιστικών κανονισμών στη Γαλλία ή για κάποιον ανέντιμο κατασκευαστή, όμως πιστεύω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να πάρει θέση για
Keywords
Τυχαία Θέματα