Τα σκηπτρα του «ανωτατου ηγετη» της βορειου κορεας αναλαμβανει ο κιμ γιονγκ - ουν

«Ανώτατο ηγέτη» αποκαλούν πλέον τα ΜΜΕ της Βορείου Κορέας τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, γιο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, που διάδεχεται έτσι τον πατέρα του στην ηγεσία της διπλωματικά και πολιτικά πιο απομονωμένης χώρας του πλανήτη. Το Σάββατο, το επίσημο πρακτορείο της Πιονγιάνγκ...
ανέφερε πως ο «ανώτατος ηγέτης» Κιμ Γιονγκ-Ουν απέτισε φόρο τιμής στο φέρετρο του πατέρα του, το οποίο έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Μέχρι τώρα, τα βορειοκορετικά ΜΜΕ αποκαλούσαν τον Γιονγκ-Ουν «ανώτατο διάδοχο».

Παράλληλα,
η Νότιος Κορέα αποφάσισε πως θα επιτρέψει σε δύο αντιπροσωπείες από τη Σεούλ να περάσουν τα σύνορα προς τη Βόρειο Κορέα (που είναι ακόμη κλειστά) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Η μία από τις αντιπροσωπείες θα έχει επικεφαλής την πρώην πρώτη κυρία της χώρα Λι Χι-Χο, σύζυγο του πρώην προέδρου Κιμ Ντάε-Γιουνγκ (ο οποίος είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης για τα βήματα επαναπροσέγγισης Σεούλ και Πιονγιάνγκ).

Η δεύτερη αντιπροσωπεία, πέντε μελών, θα έχει επικεφαλής την πρόεδρο της Huyndai Χιουν Τζιονγκ-Ουν (ο όμιλος ήταν σημαντικός επενδυτής στο τουριστικό κέντρο στο όρος Κουμγκάνγκ, που τελεί σε αναστολή από το 2008).

Καμία από τις δύο αντιπροσωπείες δεν θα παραστεί στην κηδεία του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα