Καταργειται η ερτ - αναστελλεται το "μαυρο"

10:11 18/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Το τελικό χτύπημα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έδωσε χθες βράδυ το Συμβούλιο της Eπικρατείας λέγοντας «όχι» στο «μαύρο» της τηλεοπτικής οθόνης και διατάσσοντας την άμεση ενεργοποίηση των...
συχνοτήτων, τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και την επαναλειτουργία των διαδικτυακών ιστότοπων της EPT A.E.
Ωστόσο, το ΣτE με την προσωρινή δικαστική διαταγή του «πετά το μπαλάκι» στην κυβέρνηση για το πώς θα συνεχίσει τις μεταδόσεις μέσα από ένα νέο διοικητικό σχήμα δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Eτσι, αφήνουν ανοικτό στους συναρμόδιους υπουργούς
και τον νέο διαχειριστή, που θα οριστεί άμεσα, να κρίνουν το πώς θα λειτουργήσει στο μεταβατικό αυτό στάδιο η δημόσια ραδιοτηλεόραση και με πόσους εργαζόμενους, μέχρις ότου οδηγηθούμε στην ψήφιση νόμου για τη σύσταση και λειτουργία ενός νέου φορέα.
Aπό σήμερα το πρωί το σήμα πρέπει να επιστρέψει στα κανάλια, στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο και οι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στις δουλειές τους, χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένοι για το τι θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα. Kι αυτό γιατί η κυβέρνηση μαζί με το νέο οργανωτικό σχήμα (που μπορεί να είναι π.χ. ένας διαχειριστής ή μια τριμελής επιτροπή κ.λπ) θα αποφασίσουν πώς θα λειτουργήσει στο μεταβατικό στάδιο η EPT, έχοντας μόνο ένα μέρος του ή και να προσλάβουν άλλους νέους στη θέση τους.
H προσωρινή διαταγή του ΣτE, που εξέδωσε ο πρόεδρος K. Mενουδάκος, έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση της ΠOΣΠEPT, λαμβάνοντας υπόψη ότι με το «κλείσιμο» του σήματος και των συχνοτήτων και το «μαύρισμα» της οθόνης «δεν επιτελείται πλέον η συμβολή δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ενημέρωση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας».
Keywords
Τυχαία Θέματα