«ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ»

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν κάπως διστακτικοί να αφήσουν το Ταμείο να βοηθήσει στη διάσωση της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, ζητώντας να ξεκαθαριστεί το πολιτικό πεδίο σε Ελλάδα και Ιταλία. Κάποιες χώρες...
ήταν εναντίον της συμβολής του ΔΝΤ
στη διάσωση ευρωπαϊκών κρατών, δήλωσε η Λαγκάρντ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ακόμη ότι πολιτικές αβεβαιότητες έρχονται να ενισχύσουν τη μεταβλητότητα των αγορών στην ευρωζώνη, και ότι κανένας δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης σε Ιταλία και Ελλάδα.

Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει τα μέλη του εάν ζητηθεί, δήλωσε η Λαγκάρντ, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα μοιράσει τα κεφάλαια ad hoc. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι κινεζικές αρχές είναι πραγματικά ανήσυχες για την ευρωπαϊκή κρίση.

Εξάλλου, η Λαγκάρντ τόνισε πως οι αναπτυσσόμενες αγορές μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης επιτρέποντας στα νομίσματα να ανατιμηθούν, καθώς και ότι καταλαβαίνει πως η Κίνα είναι έτοιμη να αφήσει την άνοδο του γουάν να συνεχιστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα