Και επισημα σοσιαλιστικη ταση εντος του συριζα...

12:18 28/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Στην αναγκαιότητα δημιουργίας της νέας τάσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο καταστατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα λειτουργίας της, ...
αναφέρθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση σε ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών οι λεγόμενοι «πασοκογενείς» της Κουμουνδούρου.
Παρουσία του γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Ν. Βούτση ο Αλ. Μητρόπουλος μαζί με τους Π. Κουρουμπλή,
Δ. Τσουκαλά, Κ. Χρυσόγονο, Αντ. Κοτσακά και Γ. Μιχελογιαννάκη ανακοίνωσαν τη δημιουργία της τάσης η οποία θα έχει πατριωτικό, όπως είπαν, χαρακτήρα με στόχο την κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, την αυτοδιαχείρηση, τη συνεχή και ενεργό συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής λειτουργίας.
Στόχος της νέας αυτή τάσης είναι «ο άμεσος τερματισμός της καταστροφικής πορείας του λαού και του έθνους με τη σύμπραξη όλων των αριστερών - προοδευτικών δυνάμεων και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη». Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι:
Η ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων.Η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.Η διεκδίκηση πακέτου ανάπτυξης και άμεσης χρηματοδότησης του προγράμματος οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας και η αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης.Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία της Κουμουνδούρου όχι μόνο ήταν ενήμερη για την κίνηση των λεγόμενων «πασοκογενών», αλλά τη θεωρούσε και τη θεωρεί απαραίτητη μετά την αποτυχία εκλογής στην Κεντρική Επιτροπή στελεχών προερχόμενων από το πρώην ΠΑΣΟΚ.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα