Πηγη ανησυχιας η οικονομια για τους γαλλους...

11:47 28/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι Γάλλοι ανησυχούν περισσότερο για την οικονομία της χώρας τους απ' ό,τι οι Γερμανοί γείτονές τους, οι οποίοι ανησυχούν κυρίως για τις συντάξεις τους, σύμφωνα με της ελβετικής εταιρείας Swiss Re σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Gallup...

Στην ερώτηση για τους δύο πιο σημαντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα τους, το 74% των Γάλλων ανέφερε την οικονομία. «Μετά την πρόσφατη αύξηση της ανεργίας, δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την οικονομία ως έναν σημαντικό κίνδυνο», εξήγησε ο Ντέιβιντ Κολ, διευθυντικό στέλεχος
της Swiss Re.
Τους Γερμανούς, σε αντίθεση με τους Γάλλους, τους απασχολεί πρωτίστως το θέμα των συντάξεων. Ο Ντέιβιντ Κολ δήλωσε ότι η διαφορά αυτή ανάμεσα στους Γάλλους και τους Γερμανούς εξηγείται κυρίως από δημογραφικά ζητήματα, όπως η γήρανση του πληθυσμού, αλλά και από τις οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας, η οποία αντιμετώπισε καλύτερα την κρίση από την υπόλοιπη Ευρωζώνη.
Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ του Απριλίου και του Μαΐου του 2013 σε δείγμα 22.000 ανθρώπων ηλικίας άνω των 15 ετών σε 19 διαφορετικές αγορές, σε ανεπτυγμένες αλλά και αναδυόμενες οικονομίες.
Η έρευνα αφορούσε στους κινδύνους που συνδέονται κυρίως με φυσικές καταστροφές και με τις κλιματικές αλλαγές ή ακόμη και με την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά και με την τρομοκρατία.
Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν ήταν και η διασφάλιση τροφίμων. Αξιοσημείωτο είναι ότι η έρευνα αυτή ανέδειξε επίσης ότι το 43% των Γάλλων αναμένουν ότι η πρόσβαση σε τρόφιμα θα είναι πιο δύσκολη τα επόμενα είκοσι χρόνια.
«Αυτό προκαλεί έκπληξη», αναγνώρισε ο Ντέιβιντ Κολ, ο οποίος σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως άλλη μια αντανάκλαση των ανησυχιών των Γάλλων για την οικονομία της χώρας τους.
Στο Χονγκ Κονγκ, το 51% των ερωτηθέντων ανέφερε τον κίνδυνο μιας πανδημίας, ως την κύρια πηγή ανησυχίας τους. Οι Κινέζοι γείτονές τους ανησυχούν περισσότερο για τους κινδύνους που συνδέονται με τις κλιματικές αλλαγές και την ρύπανση.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα