''ηρακλειος αθλος η αποπληρωμη του δντ''...

20:30 12/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Ως Ηράκλειο Άθλο χαρακτηρίζει ο Economist την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ από την Ελλάδα τη Δευτέρα, ...
αλλά όπως τονίζει αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους είναι ανελέητο.

Χρησιμοποιώνοντας την ελληνική μυθολογία, ο Economist,
εξηγεί ότι η Ελλάδα έχει ακόμα μπροστά της πολλούς «άθλους» ακόμα, όπως την αποπληρωμή 2 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ και άλλα 6,7 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ, για τους οποίους είναι απαραίτητη η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος αξιολόγησης αλλά και η σύναψη τρίτου δανείου προς την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, και στην αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας, αναφέροντας ωστόσο, ότι μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να βελτίωσε τις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, αλλή επί της ουσίας έχει τις ίδιες οικονομικές προοπτικές και τις ίδιες πνευματικές ρίζες με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Οι υπουργοί Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώην τραπεζίτες ή τεχνοκράτες, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ακαδημαϊκοί. Οι Βαρουφάκης και Τσακαλώτος, πριν γίνουν υπουργοί, ήταν καθηγητής Οικονομικών. Ο Βαρουφάκης έχει ''αγκαλιάσει'' τον Μαρξ και τον Κέυνς, ενώ ο Τσακαλώτος έχει ως έμπνευση οικονομολόγους που έχουν αριστερή προσέγγιση, ενώ η Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας στην παρούσα κυβέρνηση, σπούδασε στη Νέα Σχολή Κοινωνικών Ερευνών, ένα φυτώριο αριστερής σκέψης στη Νέα Υόρκη», σημειώνεται...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα