Η ΤΕΦΡΑ "ΚΛΕΙΝΕΙ" ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

07:50 25/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων στη Γερμανία ανακοίνωσε το κλείσιμο των αεροδρομίων στη Βόρεια Γερμανία, από τις 05:00 τοπική ώρα το πρωί της Τετάρτης, εξαιτίας του σύννεφου της τέφρας που προέρχεται από τις εκρήξεις...

του ισλανδικού ηφαιστείου και μετακινείται πάνω από τον ουρανό της χώρας.

Με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων ενημέρωσε ότι στο αεροδρόμιο της Βέρνης που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας δε θα πραγματοποιούνται προσγειώσεις ή απογειώσεις από τις 05:00 τοπική ώρα, ενώ στου Αμβούργου, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας,
θα διακοπεί η εναέρια κυκλοφορία από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης.

"Κατά τη διάρκεια του πρωινού, τα αεροδρόμια του Βερολίνου θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν", συμπληρώνει η ανακοίνωση της κυβερνητικής υπηρεσίας, που επισημαίνει τον υψηλό κίνδυνο πρόκλησης σημαντικών βλαβών στις μηχανές από τη συγκέντρωση της ηφαιστειακής τέφρας στην ατμόσφαιρα.

Χθες ματαιώθηκαν περίπου 500 πτήσεις στην Ευρώπη, λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας, όπως έγινε γνωστό από τη Eurocontrol, την ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφάλειας της αεροπλοΐας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurocontrol, νέφη πυκνής συγκέντρωσης τέφρας έχουν επεκταθεί σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Βρετανίας. Από τις 29.000 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για την Τρίτη σε όλη την Ευρώπη, ακυρώθηκαν οι 500.

Η Eurocontrol προειδοποίησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το νέφος να φτάσει μέχρι την Τετάρτη σε περιοχές της Δανίας, της νότιας Νορβηγίας και της νοτιοδυτικής Σουηδίας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε άλλωστε ότι ενδέχεται να κλείσουν προσωρινά τα αεροδρόμια του Αμβούργου, της Βρέμης και ίσως και του Βερολίνου από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να κλείσει και το διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας, το Κέφλαβικ, που απέχει 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Ρέικιαβικ.

Η εκπρόσωπος της ισλανδικής υπηρεσίας ελέγχου των αεροδρομίων, Γιόρντις Γκουντμουνσντότιρ, είπε ότι το νέφος της στάχτης που είχε κινηθεί προς τη Γροιλανδία, φαίνεται πως επιστρέφει προς την Ισλανδία, λόγω της αλλαγής του ανέμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα