ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΕΥΡΩ-ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

23:31 24/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Πέριξ του 1,30 βλέπουν την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου οικονομικοί αναλυτές που μιλούν στο πρακτορείο Reuters, εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Οι αναλυτές θεωρούν πιθανότερο σενάριο την "ήπια" αναδιάρθρωση, δηλαδή την επιμήκυνση
του χρόνου αποπληρωμής και τη... μείωση των επιτοκίων. Ουσιαστικά το προεξοφλούν, σημειώνοντας όμως ότι αν ζητηθεί από τους ιδιώτες να μετάσχουν οι αγορές θα αντιδράσουν αρνητικά. Θεωρούν λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο "κουρέματος" του χρέους και τονίζουν ότι θα ασκηθούν πιέσεις στο ευρώ, με την ισοτιμία να πέφτει στο 1,30 αν η κρίση επεκταθεί στον τραπεζικό τομέα.
Θεωρούν εξίσου σφοδρό πλήγμα για το κοινό νόμισμα και το ενδεχόμενο προσφυγής της Ισπανίας στην τρόικα, δεδομένου ότι θα αποδείκνυε ότι η κρίση συνεχίζει να μεταδίδεται από κράτος σε κράτος της ευρωζώνης.Εκτιμούν, πάντως, ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στα ιστορικά χαμηλά του 1,19 δολαρίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι αναταράξεις από την ελληνική κρίση χρέους θα περιορισθούν στην Ιρλάνδία και στην Πορτογαλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα