Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

16:15 10/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Την πρώτη του επίσκεψη στο κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα πραγματοποίησε το Σάββατο ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Banri Kaieda.
Από την 11η Μαρτίου, ημέρα που "χτύπησε" την χώρα ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι, κανένα μέλος της Ιαπωνικής κυβέρνησης δεν είχε επισκεφτεί τον σταθμό....

Ο Kaieda έμεινε στο εργοστάσιο για περίπου 45 λεπτά και ευχαρίστησε τους εργάτες για το δύσκολο έργο που εκτελούν, ενώ ανέφερε ότι ελπίζουν να επιστρέψουν σύντομα οι κάτοικοι πίσω στα σπίτια τους.
Την ίδια
ώρα, ο αντιπρόεδρος της Tepco, της εταιρείας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, ζήτησε δημόσια συγνώμη για την αναστάτωση και τα προβλήματα που προκάλεσε η καταστροφή του εργοστασίου.
"Εχει περάσει ένας μήνας από τον σεισμό. Θα ήθελα να απολογηθώ από την καρδιά μου για τα προβλήματα και την ανησυχία που προκαλέσαμε στην κοινωνία", ανέφερε ο Sakae Muto.
Ο σεισμός και το φονικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, "σκότωσαν" περισσότερους από 12.800 ανθρώπους και άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους. Ακόμα 15.000 μάλιστα, αγνοούνται.
Keywords
Τυχαία Θέματα