Βαλαώρας: Ερασιτεχνικά λάθη

16:05 10/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα...
Και ποιος ποδοσφαιρόφιλος άνω των 30 ετών δεν θυμάται αυτό το σύνθημα, να δονεί τις κερκίδες του «Αλκαζάρ» τη δεκαετία του 1980;
Τότε που ο Γιάννης Βαλαώρας συνέβαλε τα μέγιστα για να χριστεί η Λάρισα πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος, επίτευγμα που παραμένει μοναδικό για επαρχιακή ομάδα ως τις ημέρες μας. Απόψε (10/04) η ΑΕΛ παίζει τις τελευταίες της λιγοστές ελπίδες για παραμονή στη Super League.
Το Onsports απευθύνθηκε στη μεγαλύτερη -διαχρονικά- δόξα της ομάδας, στον Γιάννη Βαλαώρα...
-Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, θεωρείτε πως η Λάρισα βρίσκεται ήδη στην δεύτερη κατηγορία;
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο πλέον για τη Λάρισα να πάρει τους βαθμούς μου χρειάζεται για να παραμείνει στη SUper League. Μπορώ να πω πως στρώσαμε λάθος και κοιμηθήκαμε λάθος. Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, πλέον όμως χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να αλλάξει η διαμορφωθείσα κατάσταση».
-Ποια λάθη οδήγησαν την ΑΕΛ σε αυτό το σημείο;
«Το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος είναι ότι δόθηκε μεγάλο βάρος στο νέο γήπεδο, με αποτέλεσμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι. Αποκτήθηκαν λάθος παίκτες, λάθος προπονητές και όταν πλέον ξυπνήσαμε, ήταν αργά. Από ένα σημείο και μετά το ψυχολογικό, αποτέλεσε τον πιο σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα.
Είδατε πόσες φορές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος η Λάρισα προηγήθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς. Χάθηκε ένας ολόκληρος μήνας, έχοντας στον πάγκο της ομάδας έναν βοηθό γυμναστή. Αυτά τα 4 ματς ίσως να ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του φετινού μαραθωνίου. Δυστυχώς γίνανε λάθη που ούτε σε ερασιτεχνικά σωματεία δεν τα συναντάμε».
-Που πρέπει να ρίξει η Λάρισα το βάρος από εδώ και πέρα;
«Πλέον ο στόχος, από τη στιγμή που και τυπικά θα βρεθούμε στην Β’ Εθνική, θα πρέπει να είναι η άμεση επάνοδος στα σαλόνια της Super League. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι αφού υπάρχουν αξιόλογες ομάδες με κόσμο που παλεύουν χρόνια να ανέβουν και στο τέλος δεν τα καταφέρνουν. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι δίπλα στο σύλλογο, όπως είναι και τώρα, όπου η πορεία της ομάδας παρόλο που είναι προβληματική το γήπεδο γεμίζει κάθε Κυριακή».
-Τι παραπάνω είχε ο Ολυμπιακός από τις υπόλοιπες ομάδες και αναδείχτηκε πρωταθλητής με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο;
«Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ ισχυρό ρόστερ και το σημαντικότερο βάθος στον πάγκο. Όσο κοστίζει ο πάγκος των ερυθρολεύκων κοστίζει όλη η Λάρισα. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι πρώτον ο κ. Μαρινάκης, που ενίσχυσε τον Ολυμπιακό με παίκτες αξίας, δεύτερον ο προπονητής και τρίτον οι ποδοσφαιριστές. Ο κ. Βαλβέρδε είχε την τύχη να έχει έναν πρόεδρο που ότι του ζητούσε, του το έφερνε. Είτε αυτό ήταν ποδοσφαιριστές είτε ιδανικές συνθήκες εργασίας».
onsports
Keywords
Τυχαία Θέματα