''η νδ θελει αυτοδυναμια ή κυβερνησεις συνεργασιασ; ''

13:00 7/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Σύσκεψη με στελέχη της περιοχής της Θεσσαλονίκης είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ...
Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου μίλησε για μια σειρά από θέματα που απασχολούν τόσο τις ημέρες της προεκλογικής περιόδου, όσο και το διάστημα που προηγήθηκε. Ο κ. Βενιζέλος στη σύσκεψη αυτή αναφέρθηκε στον
ΕΝΦΙΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» της Νέας Δημοκρατίας, συσχετίζοντάς τον με τον προηγούμενο φόρο ακίνητης περιουσίας. Ο κ. Βενιζέλος κράτησε αποστάσεις από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που πήρε τις σχετικές αποφάσεις και περιέγραψε το γιατί ο ΕΝΦΙΑ ήταν σε λάθος κατεύθυνση. Επιπλέον αναφερόμενος, επίσης στη ΝΔ, σημείωσε ότι δεν έχει δώσει πολιτικές απαντήσεις για το αν στοχεύει σε αυτοδυναμία ή αν επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι είναι επικίνδυνες οι «εσωτερικές αντιφάσεις» που παρουσιάζει. Τέλος, στην σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε και στο Ποτάμι χωρίς να το κατονομάσει λέγοντας πως η «νέα ΔΗΜΑΡ» έχει λίγο απ όλα, πως διαθέτει ένα σακίδιο το οποίο πρώτη η νεολαία του ΠΑΣΟΚ έφερε, όμως, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε, στο ΠΑΣΟΚ τα σακίδια ήταν γεμάτα…

Περιοδεία στην Ελλάδα

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα και θα τα ενημερώσει για τις στοχεύσεις του κόμματος και τις θέσεις του κατά την προεκλογική, αλλά και μετεκλογική περίοδο. Έτσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί την Πέμπτη στη Λάρισα, την Παρασκευή στην Παλλήνη και το Σάββατο θα μιλήσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, όπου θα συμμετέχουν μέλη του ΠΑΣΟΚ από όλη τη χώρα. Την Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Αμέσως μετά θα μιλήσει σε προεκλογικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, στην Ξάνθη, στα Ιωάννινα, στις 18 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και την τελευταία εβδομάδα θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος στην Αθήνα.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα κατατεθούν τα ψηφοδέλτια σε όλους τους νομούς της χώρας. Σημαντικό ρόλο στην προεκλογική προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ διαδραματίζει ο Κώστας Λαλιώτης και αναμένεται δήλωση υποστήριξης λίγο πριν από την ημέρα των εκλογών από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Η μάχη με το ΚΗΔΙΣΟ

Συνεχής είναι η αναμέτρηση με το νεοπαγές κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, ΚΗΔΙΣΟ, σε όλη την Ελλάδα. Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σημειώνουν ότι η πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού λειτουργεί συσπειρωτικά για το ΠΑΣΟΚ και απαντούν άμεσα στις ανακοινώσεις στελεχών, τα οποία αποχωρούν από το κόμμα. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη όταν 71 στελέχη ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους η Νομαρχιακή Επιτροπή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:"Στην εκλογή για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Α Θεσσαλονίκης ψήφισαν 5.482 μέλη μας. Από αυτούς 5.411 είναι εδώ. Η απόπειρα διάσπασης της οργάνωσής μας απέτυχε".

Επίσης την αποχώρηση στελεχών από το ΠΑΣΟΚ σχολίασε και η Νεολαία του κόμματος λέγοντας πως ορισμένοι από αυτούς «έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ από το 2012, κάποιοι, δε, από αυτούς, ήδη από το 2010, οπότε και κατέβηκαν υποψήφιοι με συνδυασμούς άλλων κομμάτων, μέχρι και του Αλέκου Αλαβάνου».
Keywords
Τυχαία Θέματα