Θεμα ωρων η συλληψη του δευτερου ρουμανου...

12:45 7/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Στα ίχνη του 29χρονου Ρουμάνου που μαζί με τον συλληφθέντα Στεφάν, ...
δολοφόνησαν τον Μένη Κουμανταρέα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές. Η Ασφάλεια, γνωρίζει τα στοιχεία του, τα στέκια που συχνάζει στην πλατεία Βικτωρίας και κάνει φύλλο και φτερό σπίτια ομοεθνών του που εκτιμούν ότι έχει βρει καταφύγιο, σε μια προσπάθεια να του περάσουν χειροπέδες. Όπως χαρακτηριστικά λένε, είναι θέμα ωρών ο εντοπισμός και η σύλληψή του. Και αυτό γιατί τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρώσει λένε πως δεν έχει φύγει στη Ρουμανία.

Την ίδια ώρα, ο 25χρονος Στεφάν Μ., μετά την αρχική στάση που
κρατούσε, «έσπασε» και σε μια στροφή 180 μοιρών περιέγραψε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών το σκηνικό της οδού Ζακύνθου. Η κατάθεσή του ήταν λεπτομερής και ξεδίπλωνε λεπτό προς λεπτό το σκηνικό από την ώρα που πέρασαν το κατώφλι του διαμερίσματος μέχρι τη στιγμή που ο συγγραφέας έπεφτε νεκρός. Βέβαια, έδωσε τη δική του εκδοχή των πραγμάτων επαναλαμβάνοντας ότι αυτό που οδήγησε την κατάσταση στα άκρα ήταν ένας τσακωμός πάνω στον οποίο έσπρωξε τον Κουμανταρέα με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να βρει τραγικό θάνατο. Ένας ισχυρισμός που όμως διαψεύδεται από την ιατροδικαστική έκθεση που λέει ξεκάθαρα ότι ο θάνατος του συγγραφέα οφείλεται σε στραγγαλισμό.
«Έτσι έγινε το φονικό...»Όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς ο Στεφάν Μ., τον Κουμανταρέα τον γνώριζε εδώ και δέκα χρόνια. Συναντιόνταν και συζητούσαν πολλές ώρες και ο συγγραφέας τον βοηθούσε οικονομικά. «Μου είχε πει ότι πρόσφατα είχε πουλήσει ένα διαμέρισμα στην Κηφισιά και είχε πάρει αρκετά χρήματα. Έτσι αποφασίσαμε μαζί με το φίλο μου να πάμε στο σπίτι του στην Κυψέλη και να ζητήσουμε δανεικά» είπε και στη συνέχεια περιέγραψε το σκηνικό: «Στις δέκα και τέταρτο το βράδυ της Παρασκευής πήγαμε στην οδό Ζακύνθου. Μια ένοικος της πολυκατοικίας μας άνοιξε την πόρτα και τον περιμέναμε στο ασανσέρ. Όταν ήρθε του ζητήσαμε δανεικά όμως αρνήθηκε και μας είπε να ανέβουμε στο διαμέρισμα για να κουβεντιάσουμε. Πράγματι, ανεβήκαμε πάνω, εκεί πάλι μας αρνήθηκε τον έσπρωξα, έπεσε και χτύπησε. Δεν ήξερα ότι πέθανε το έμαθα την άλλη ημέρα από τα δελτία ειδήσεων».

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών για να φθάσουν στα ίχνη του, είχαν φτιάξει μια λίστα με πρόσωπα τα οποία συναντούσε το τελευταίο διάστημα ο 83χρονος συγγραφέας και άρχισαν να τα «ξεσκονίζουν» ένα - ένα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιος από αυτούς ήταν εκείνος που το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου τον στραγγάλισε μέσα στο διαμέρισμα του στην Κυψέλη. Μετά από προσαγωγές δεκάδων ατόμων οι αστυνομικοί αφού διαπίστωσαν πως ο μικροκαμωμένος Ρουμάνος Πώλ με τον οποίο είχε ραντεβού ο Κουμανταρέας το μοιραίο βράδυ δεν είχε καμία σχέση, κατέληξαν σε δύο άτομα από τη Ρουμανία που είχαν επαφή με τον Κουμανταρέα ενώ ως κίνητρο της δολοφονίας έβλεπαν τη ληστεία. Αξίζει να επισημανθεί πως άνθρωπος στην πλατεία Βικτωρίας είπε στους αστυνομικούς πως ο 83χρονος έκανε χρόνια παρέα μ΄ έναν νεαρό Ρουμάνο του οποίου ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου βρέθηκε στο τηλέφωνο του θύματος.

Έτσι, μετά από κυνήγι πολλών ημερών προχθές το βράδυ εντοπίστηκε στην πλατεία Βικτωρίας ο 25χρονος Ρουμάνος Στεφάν Σ., και οδηγήθηκε στα κεντρικά της Ασφάλειας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία έχει ζητήσει από την εισαγγελία να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες των δύο αλλοδαπών προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν διαπράξει και άλλα αδικήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα