Η γριπη των πτηνων ξαναχτυπησε: μια 26χρονη γυναικα νεκρη στην κινα...

14:31 6/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Οι αρχές πίστευαν ότι την έχουν αντιμετωπίσει... Η γρίπη των Πτηνών...
ωστόσο, όχι μόνο επανεμφανίστηκε δυναμικά στην περιοχή της Ασίας, αλλά στην Κίνα καταγράφηκε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα για το 2016, την ίδια στιγμή που μία ακόμη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ίδια χώρα.

Από το 2003 που εμφανίστηκε, η ανθρωπότητα μετράει περισσότερα από 650 θύματα, ενώ πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός εκείνων που νόσησαν, αλλά με την κατάλληλη αγωγή δεν παρουσίασαν επιπλοκές.

Το θανατηφόρο κρούσμα καταγράφηκε στη νότια Κίνα. Πρόκειται για μία 26χρονη γυναίκα,
η οποία κατέληξε στις 30 Δεκεμβρίου και μόλις την Τρίτη (5/1) επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της από το συγκεκριμένο αίτιο. Μία ακόμη γυναίκα, ηλικίας 40 ετών, βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, με το νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανακάμψει ο οργανισμός της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο ιός φαίνεται να έχει επανεμφανιστεί τόσο στην Κίνα, όσο και στο Λάος, αλλά και στο Βιετνάμ. Ο ιός μεταδίδεται μόνο αν ο άνθρωπος έρθει σε επαφή με πουλερικά που είναι προσβεβλημένα. Ως εκ τούτου, οι αρχές στην Κίνα έχουν εκδώσει έκτακτη οδηγία προς τους πολίτες, να αποφεύγουν τις επαφές με πτηνά, έως ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό της.
Keywords
Τυχαία Θέματα