Αγκυρα: οι συλληφθεντες τζιχαντιστες ειχαν στοχο το τουρκιο κοινοβουλιο...

12:31 6/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Ήταν 30 Δεκεμβρίου όταν δύο Τούρκοι επίδοξοι καμικάζι αυτοκτονίας...
συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές πριν θέσουν σε εφαρμογή τα φονικά πλάνα τους σκορπώντας το θάνατο και τον πανικό στην Άγκυρα.

Οι δύο τρομοκράτες είχαν στην κατοχή τους γιλέκα με εκρηκτικά, τα οποία επρόκειτο να φορέσουν πριν πραγματοποιήσουν «χτύπημα» στην τουρκική πρωτεύουσα.

Σήμερα, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση των δύο
ανδρών, αλλά και τα σχέδιά τους για μακελειό που θα θύμιζε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Ο 28χρονος Μούσα Τζανόζ και ο 40χρονος Αντνάν Γιλντιρίμ, λοιπόν, είχαν στόχο την τουρκική εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με την τουρκική Zaman που επικαλείται πληροφορίες από την κατάθεση των δύο ανδρών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα οι τρομοκράτες είχαν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση και εντολές από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία να πλήξουν μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), να «χτυπήσουν» κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα, αλλά και το τουρκικό κοινοβούλιο, καθώς και δικαστήρια.

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει δε, πως οι Τζανόζ και Γιλντιρίμ είχαν εκπαιδευθεί επί 20 ημέρες στην Ράκκα της Συρίας σχετικά με το πώς να κατασκευάζουν βόμβες.

«Όταν επιστρέψαμε στην Άγκυρα φτιάξαμε τα δικά μας γιλέκα με εκρηκτικά. Βασικός στόχος μας είναι να καταφέρουμε φονική έκρηξη στο PKK. Ωστόσο, αργότερα μας έδωσαν εντολή να πραγματοποιήσουμε επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια. Τότε αρχίσαμε να αμφιβάλλουμε για την εντολή να ρίξουμε βόμβα σε δικαστήρια της Άγκυρας, στη βουλή και σε αστυνομικά τμήματα και εγκαταλείψαμε το σχέδιο. Ενώ αναζητούσαμε ένα μέρος για να ξεφορτωθούμε τις βόμβες και τα πυρομαχικά, μας συνέλαβε η αστυνομία», φέρεται να κατέθεσε ένας από τους δύο συλληφθέντες.

Η εφημερίδα Zaman επισημαίνει πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουρκικής αστυνομίας παρακολουθούσε στενά τους Τζανόζ και Γιλντιρίμ τους τελευταίους τρεις μήνες, πριν τους συλλάβουν, ενώ από την έρευνα των τοπικών αρχών εντοπίστηκαν γιλέκα με εκρηκτικά, καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετημένοι σε σακίδιο.

Όσο για τις εντολές που έλαβαν, η εφημερίδα Hürriyet αναφέρει πως υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους με το κωδικό όνομα «Εμπού Ενές» βρίσκεται πίσω από αυτές.
Παράλληλα, αναφέρεται πως οι τρομοκράτες έφτασαν στην Τουρκία από τη Συρία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, η Zaman επισημαίνει πως ο Μαχμούντ Αλ Γκανίν, ο οποίος συνελήφθη για τις διασυνδέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, δραπέτευσε από το θάλαμο που βρισκόταν.

Ο άνδρας που παρέμενε στο νοσοκομείο Ερζουρούμ με αστυνομική φρουρά, πήδηξε από το παράθυρο και ακόμα καταζητείται.

Τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα των επίδοξων καμικάζι
Keywords
Τυχαία Θέματα