Γενετικο εμφυτευμα ελεγχει την ορεξη και μειωνει το βαρος...

Οι ερευνητές, οι οποίοι ειδικεύονται στον τομέα της βιοτεχνολογίας, ανέπτυξαν ένα γενετικό εμφύτευμα που μειώνει την κατανάλωση του φαγητού όταν τα επίπεδα του λίπους είναι πολύ υψηλά...

Το εμφύτευμα τοποθετείται στο χέρι και περιέχει δύο γονίδια, από τα οποία το πρώτο ελέγχει συνεχώς τα επίπεδα του λίπους στο αίμα και όταν αυτά είναι αυξημένα δίνει εντολή στο δεύτερο να ελευθερώσει μια ορμόνη, η οποία μειώνει την όρεξη.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications,
το εμφύτευμα κάνει συνεχώς αυτούς τους ελέγχους, ενώ σταματά την παραγωγή της ορμόνης όταν το βάρος φτάσει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εμφύτευμα δοκιμάστηκε ήδη σε ποντίκια με παχυσαρκία και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Μάλιστα, η απώλεια του βάρους διακόπηκε όταν το λίπος μειώθηκε όσο έπρεπε.
Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, καθηγητής Martin Fussenegger, είπε ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν κι άλλα τέτοια εμφυτεύματα, τα οποία θα περιέχουν διάφορους συνδυασμούς γονιδίων ώστε εκτός από την παχυσαρκία να καταπολεμηθούν και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, η παχυσαρκία μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής ακόμη και κατά εννέα χρόνια, ενώ αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών και άλλων προβλημάτων, όπως καρκίνο, διαβήτη, καρδιολογικά και εγκεφαλικά επεισόδια, υπογονιμότητα, κατάθλιψη.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το εμφύτευμα θα είναι έτοιμο για να δοκιμαστεί στον άνθρωπο περίπου σε τρία χρόνια.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα