Φωφη απο βρυξελλες: να μην οδηγηθει η χωρα σε νεο αδιεξοδο...

08:30 6/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Παρέμβαση στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης «Η Αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα», που ...
διεξάγεται στις Βρυξέλλες, αναφορικά με τη στάση που τηρεί το ΔΝΤ, πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά η δήλωσή της:
«Η χώρα κατάφερε να μείνει ισότιμο μέλος στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη χάρη στη στήριξη και την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και θέλω
να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά γι' αυτό. Αναφερθήκατε στη στάση του ΔΝΤ. Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια που βιώνουμε την κρίση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει κρατήσει σκληρή στάση και έχει εκφράσει ακραίες απόψεις που συχνά μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, εμάς, αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο Eurogroup του 2012 έχει ληφθεί απόφαση για νέα αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτό θα πρέπει να το στηρίξουμε. Και η Κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει μεγάλη ευθύνη να μην οδηγήσει τα πράγματα σε ένα νέο αδιέξοδο και να μην χάσει την ευκαιρία να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης, – πιστεύω με τη στήριξη για άλλη μια φορά των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – την απόφαση αυτή για να γίνει ένα ακόμη βήμα σχετικά με το δημόσιο χρέος, που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην ανάπτυξη της χώρας και θα οδηγήσει πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση».
Keywords
Τυχαία Θέματα