Φαρμακονησι : 15 παιδια αναμεσα στους 34 νεκρουσ!

09:14 14/9/2015 - Πηγή: Fimotro
ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΡΕΦΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ!
Ανείπωτη είναι η τραγωδία που γράφεται στο Φαρμακονήσι, καθώς τις προηγούμενες ώρες στη θαλάσσια περιοχή του εντοπίστηκαν 34 άνθρωποι...
νεκροί, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Θρήνος, απόγνωση και οργή τα συναισθήματα από τις τραγικές εικόνες...
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και έντεκα μικρά παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια), ενώ ανάμεσα στα υπολοίπα θύματα, οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται δέκα γυναίκες και εννέα άντρες.
Οι σοροί των άτυχων μεταναστών έχουν μεταφερθεί στη Ρόδο για ιατροδικαστική εξέταση.
Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά. Κι αυτό διότι, όπως πληροφορείται το protothema.gr, οι διασωθέντες στις αντικρουόμενες μαρτυρίες τους αναφέρουν ότι ενδέχεται να αγνοούνται ακόμη 70 άνθρωποι... Τους φόβους για πολλούς αγνοούμενους, που απειλεί να μετατρέψει το Φαρμακονήσι σε Λαμπεντούζα του Αιγαίου, επιβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές που θα ξεκινήσουν έρευνες σήμερα το πρωί με πλωτά μέσα του Λιμενικού αλλά και με τη συνδρομή Super Puma.

Στη Λέρο οι διασωθέντες
Οι διασωθέντες μετανάστες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Λέρου, ενώ οι εικόνες από τη στιγμή που άρχισαν να καταφθάνουν στο νησί είναι ανατριχιαστικές: Σε τραγική κατάσταση κατέφτασε μία γυναίκα που έχασε και τα δύο της παιδιά στο ναυάγιο. Ενα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 9 ετών. Μία άλλη γυναίκα ούρλιαζε ψάχνοντας το παιδί της και άλλοι διασωθέντες της έλεγαν ότι έχει πνιγεί... Εθελοντής που βοηθάει τους διασωθέντες δήλωσε στο protothema.gr κλαίγοντας, ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι στο νησί και οι εικόνες πόνου που αντικρίζουν είναι πρωτόγνωρες.
Στο νοσοκομείο της Λέρου θρήνος και οδυρμός. Μια κοπέλα έψαχνε τον αρραβωνιαστικό της, ένας πατέρας πενθούσε για τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, μια μητέρα έψαχνε τα δικά της παιδιά, όπως αναφέρει το «Έθνος». τραγική η φιγούρα ενός πατέρα από την πόλη Χομς της Συρίας που, πήρε το παιδί του για να γλιτώσει από τον πόλεμο και το έχασε στο νερό... Ακόμη και οι λιμενικοί στο χθεσινό ναυάγιο αντίκρισαν εικόνες που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Όπως το βρέφος, ενός μήνα περίπου, που κατάφεραν να σώσουν τελευταία στιγμή από το θάνατο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν το ανέσυραν αό τη θάλασσα ήταν σχεδόν παγωμένο, το τύλιξαν σε μια κουβέρτα και προσπάθησαν να το κρατήσουν ζεστό κοντά σε ένα αερόθερμο μέσα στο σκάφος. Το μωρό, που κατάγεται από τη Συρία, επανήλθε και τελικά σώθηκε.
Keywords
Τυχαία Θέματα