Κριστινα κιρχνερ: τωρα με τον κορμπιν μπορουμε να επαναφερουμε το θεμα των φωκλαντς...

08:31 14/9/2015 - Πηγή: Fimotro
«Θρίαμβο ελπίδας», χαρακτήρισε την εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του κόμματος των Εργατικών...
στη Βρετανία, η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ. Η Κίρχνερ, μόλις μία ημέρα μετά την εκλογή του ριζοσπάστη Κόρμπιν στο Εργατικό κόμμα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τώρα θα ανοίξει ο δρόμος για νέες συνομιλίες μεταξύ Αργεντινής και Βρετανίας για τον έλεγχο των νησιών Φώκλαντς, τα οποία η Αργεντινή αποκαλεί «Μαλβίνες».

«Ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι ένας πολύ καλός φίλος της Λατινικής Αμερικής και έχει μοιραστεί με αλληλεγγύη τα αιτήματα της Αργεντινής για ισότητα και πολιτική κυριαρχία.
Έχει ταχθεί σαφώς υπέρ της Αργεντινής στο βρετανικό κοινοβούλιο σχετικά με τον αγώνα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά των τοκογλυφικών συμφερόντων των ληστρικών funds», ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τον νέο ηγέτη των Εργατικών στην Βρετανία η πρόεδρος της Αργεντινής.

Το 1982 ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε ταχθεί εναντίον του πολέμου των Φώκλαντς και είχε ζητήσει να επιλυθεί η διαφορά μεταξύ Βρετανίας και Αργεντινής για τα Φώκλαντς με από κοινού διακυβέρνηση. Επίσης, το 2013 ο Τζέρεμι Κόρμπιν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με βάση το οποίο η πλειοψηφία των κατοίκων στα Φώκλαντς αποφάσισε τα νησιά να παραμείνουν βρετανικό έδαφος.
Keywords
Τυχαία Θέματα