''eπιφυλακτικο το γερμανικο ινστιτουτο για την ανακαμψη σε ελλαδα - γαλλια''...

20:51 6/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Έντονο σκεπτικισμό εκφράζουν οι ειδικοί για την ανάκαμψη σε Ελλάδα και Γαλλία καθώς σύμφωνα με το οικονομικό ινστιτούτο Ifo του Μονάχου διαπιστώνουν...
μεν ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης αλλά είναι επιφυλακτικοί για την πορεία των δύο χωρών. Την επιφυλακτικότητα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εκφράζει και η Handelsblatt.

Όπως
μεταδίδει η Deutsche Welle, η διαγραφόμενη ανάκαμψη της οικονομίας στην Ευρωζώνη βελτίωσε το οικονομικό κλίμα, αναφέρει στην τριμηνιαία του έκθεση το οικονομικό ινστιτούτο Ifo του Μονάχου. Οι ειδικοί που μετείχαν στην έρευνα του ινστιτούτου αξιολογούν σαφώς θετικότερα την παρούσα κατάσταση από ό,τι πριν από τρεις μήνες.

Όπως ανακοίνωσε το Ifo, «η σημερινή αξιολόγηση των οικονομικών προοπτικών είναι η καλύτερη των τελευταίων τριών ετών». Ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Χανς-Βέρνερ Ζιν προβλέπει ότι «η ανάκαμψη θα πάρει τους επόμενους μήνες ακόμη πιο ξεκάθαρη μορφή».

Σύμφωνα με την έρευνα, η Γερμανία συγκεντρώνει τη θετικότερη αξιολόγηση σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Για την κατάσταση στην Ελλάδα και τη Γαλλία οι ειδικοί εξέφρασαν μεγαλύτερο σκεπτικισμό σε σχέση με την προ τριμήνου έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι και το Οικονομικό Βαρόμετρο του Ινστιτούτου Markit του Λονδίνου διαπιστώνει σταθεροποίηση της ανάπτυξης στη ζώνη του κοινού νομίσματος. Όσον αφορά, πάντως, τον πληθωρισμό, οι ειδικοί προβλέπουν ότι φέτος θα κινηθεί στο επίπεδο του 1,5%. Επίσης θεωρούν το ευρώ υπερτιμημένο σε σχέση με το δολάριο και το γιεν. Η πλειονότητα των ειδικών αναμένει ανατίμηση του δολαρίου εντός των επομένων έξι μηνών.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα