Nea παραταση δινει ο εοπυυ για τη χορηγηση φαρμακων υψηλου κοστους...

19:50 6/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Νέα παράταση δίνει ο ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους καθώς και εκείνων που χρειάζεται να εισαχθούν (πρόκειται για τα λεγόμενα φάρμακα εξωτερικού) ...
χωρίς τις εγκρίσεις των οικείων επιτροπών προκειμένου να αντιμετωπίσει την «επιπλοκή» της απεργίας των γιατρών αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές στο σύστημα υγείας μέχρι την ψήφιση και την εφαρμογή του σχετικού νομοσχεδίου.


Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι η παράταση είναι αναγκαία με δεδομένο ότι «πολλές από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους δεν συνεδριάζουν».

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Οργανισμού, στις περιπτώσεις περιστατικών όπου δεν υπάρχουν οι ιατροί ειδικότητας που συμμετέχουν στις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης ένα μήνα θεραπείας για νέους ασθενείς και ένα επιπλέον μήνα για συνέχιση θεραπείας χωρίς να απαιτείται η έγκριση της Επιτροπής με ευθύνη του θεράποντα ιατρού. Πρόκειται για τον τρίτο μήνα παράτασης που δίνει ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα