''kinδυνος απο τις αναδυομενες αγορες στην οικονομια''...

20:21 6/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Μέχρι τον επόμενο μήνα, προκειμένου να αποφασίσει εάν είναι απαραίτητο να δράσει κατά του χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, αποφάσισε να περιμένει ...
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίαση του Δ.Σ., διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκιά της και διαψεύδοντας τους αναλυτές που ανέμεναν πως η Κεντρική Τράπεζα θα ανακοίνωσε, τον Φεβρουάριο, νέα
μέτρα. Ωστόσο, η ΕΚΤ είναι σε ετοιμότητα.

«Είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να δράσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έπεται μετά από τη συνεδρίαση και εξήγησε πως η πολυπλοκότητα της κατάστασης ώθησε την Τράπεζα στην απόφαση να περιμένει μέχρι τον Μάρτιο, για να επεξεργαστεί τις πληροφορίες σχετικά με την οικονομία της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,25%. Εξ άλλου η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητο στο επίπεδο του 0,75% το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης και μηδενικό το καταθετικό επιτόκιο.
Πάντως, ο κ. Ντράγκι επεσήμανε πως η ΕΚΤ θα δράσει περαιτέρω εάν αυτί κριθεί απαραίτητο, σημειώνοντας πως η τρέχουσα νομισματική πολιτική θα παραμείνει ως έχει, χαλαρά και τα επιτόκια θα διατηρηθούν στα τωρινά ή και χαμηλότερα επίπεδα.

Οι κύριες ανησυχίες εκρέουν από τον χαμηλό πληθωρισμό που έχει περάσει στη «ζώνη κινδύνου» κάτω από το 1% και βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%. Ο κ. Ντράγκι αν και αναγνώρισε το γεγονός πως ο πληθωρισμός είναι και θα μείνει για μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλός, τόνισε πως δεν υπάρχει αποπληθωρισμός. Ωστόσο, επανέλαβε πως η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη είναι ευαίσθητη και πρέπει «να παραμείνουμε προσεχτικοί».

Μάλιστα, ο κ. Ντράγκι έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για την κρίση στις αναδυόμενες αγορές που θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα