Εντεινεται η φημολογια για παροχη δανειου στη κυπρο απο τη ρωσια

17:54 9/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντώνται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για την προσφυγή της Κύπρου στους μηχανισμούς στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εντείνεται η φημολογία πως...
η απάντηση της Μόσχας στο αίτημα της Λευκωσίας για
παροχή διακρατικού δανείου, ύψους 5 δισ. ευρώ, θα είναι θετική.
Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Μόσχα μετέδωσε ότι όλα τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Κύπρου όσο και της Ρωσίας η παραχώρηση του δανείου.
Σε άρθρο ρωσικής εφημερίδας επισημαίνεται ότι η Ρωσία δεν θα αρνηθεί να βοηθήσει την Κύπρο, η οποία, όπως επισημαίνεται, συγκαταλέγεται στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες που επενδύουν στη Ρωσία, ενώ στο νησί υπάρχουν αντιπροσωπείες των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών.
Αναφέρεται ακόμη ότι στον προϋπολογισμό υπάρχει ειδική πρόνοια, αναφορικά με τη βοήθεια προς την Κύπρο.
Το Σάββατο η εφημερίδα «Πολίτης» έγραψε ότι τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στην Κύπρο Ρώσοι απεσταλμένοι οι οποίοι είχαν συνομιλίες και διερευνητικές επαφές με Κύπριους αξιωματούχους αναφορικά με τις άμεσες δανειακές ανάγκες της χώρας.
Σύμφωνα με τον «Πολίτη», η επίσκεψη κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και οι επαφές και συναντήσεις των Ρώσων απεσταλμένων περιορίστηκαν σε τεχνοκρατικό επίπεδο.
Όπως έγραψε η εφημερίδα, η Ρωσία δεν αποκλείεται να συνδράμει και στο άμεσο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος με τα ληξιπρόθεσμα γραμμάτια του Δημοσίου, πριν υπάρξει οριστική συμφωνία για το ζητούμενο δάνειο των 5 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα