ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ DEUTSCHE TELEKOM ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

14:50 19/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Deutsche Telekom (DT), που ελέγχει ήδη το 30% του ΟΤΕ, ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό του στον ελληνικό οργανισμό, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που επιβεβαιώνουν ότι η σχετική συζήτηση έχει.. ξεκινήσει «προ πολλού».
Κάτι τέτοιο θα περιόριζε τα δικαιώματα βέτο του ελληνικού Δημοσίου σε καίρια ζητήματα διοίκησης του Οργανισμού.«Ναι, η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ» δήλωσε σύμφωνα με
το Reuters στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών την Μ.Τρίτη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.«Η συζητήσει έχει ξεκινήσει προ πολλού» συμπλήρωσε. Υπενθυμίζεται πως από το 2008, η DT έχει επενδύσει περίπου 3,8 δισ. ευρώ στην εξαγορά ποσοστού 30% στον Οργανισμό, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Αλβανία.Βάσει της συμφωνίας εκείνης, το Δημόσιο έχει option να πουλήσει επιπλέον ποσοστό 10% στον ΟΤΕ μέχρι το τέλος του έτους με premium 15% περίπου σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.Με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, το 10% της εταιρείας αξίζει περίπου 380 εκατ. ευρώ.Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων 2012-2015 με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ.Η ομοσπονδία των εργαζομένων ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει πάντως δηλώσει την αντίθεσή της σε όποια περαιτέρω μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στον ΟΤΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα