Ενα εκατ.ευρω ζητα ο πρυτανης του εκπα απο τα μελη του συμβουλιου του ιδρυματος...

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ διεκδικεί με αγωγή που κατέθεσε κατά των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, υποστηρίζοντας ...
πως τον συκοφαντούν ψευδώς αποδίδοντάς του ευθύνες για την κατάσταση λειτουργίας του ιδρύματος.
Στην αγωγή του ο Πρύτανης επικαλείται ανακοίνωση των μελών του Συμβουλίου στις αρχές του μήνα στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «Το Συμβούλιο εκτιμά ότι σοβαρότατη ευθύνη έχει ο Πρύτανης του Ιδρύματος που έχει πλήρως, εκ του νόμου,
την αρμοδιότητα της διοίκησής του.» Το Συμβούλιο του καταλογίζει παραλείψεις σχετικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας «που έχουν βλάψει σοβαρά το ίδρυμα» και καλεί το υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να λάβουν μέτρα.
Ο κ. Πελεγρίνης υποστηρίζει ότι τα μέλη του Συμβουλίου «με το υπ΄ αριθμ. Πρωτ.222/5-11-2013 έγγραφο του Συμβουλίου Ιδρύματος, ισχυρίστηκαν σε βάρος μου αναληθείς ισχυρισμούς... προσέβαλαν βαρύτατα την προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια και εντιμότητα και την επάρκεια προς άσκηση των υπηρεσιακών μου καθηκόντων, και συνακόλουθα την προσωπικότητά μου, καθ’ όσον με εμφάνισαν ως Πρύτανη, που παρανομεί, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να είναι απαραίτητη και η διερεύνηση των πράξεών μου από δημόσιες Αρχές».
Ο Πρύτανης τονίζει ότι την αποζημίωση που θα εισπράξει για την ηθική βλάβη που υπέστη, θα τη διαθέσει για τις ανάγκες του πανεπιστημίου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα