Εκτονωση της κρισης... μετα την συναντηση των τριων - κλεινει το θεμα ερτ - στην βιεννη ο αντωνης σαμαρας

11:04 20/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Η απόφαση των... "τριών πολιτικών αρχηγών" χθες να πάμε σε... νέα σύσκεψη σήμερα στις... 20.30 το βράδυ καθώς και οι... χαμηλοί τόνοι που κράτησαν στις δηλώσεις τους, δείχνουν ότι... τα έχουν βρει σε όλα τα...
θέματα και ειδικότερα αυτο της ΕΡΤ, απλά θα πρέπει να επισφραγίσουν την απόφασή τους για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας σήμερα.
Παράλληλα δείχνει ότι περιμένουν και το... ΣτΕ να βγάλει απόφαση για την ΕΡΤ η οποία θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες που δεν αναφέρονται στην προσωρινή διαταγή του ΣτΕ.
Τώρα για την ΕΡΤ φαίνεται να... υπάρχουν σημεία σύγκλισης μετά τις αμοιβαίες υποχωρήσεις που έγιναν και ίσως επικρατεί το σενάριο της... εν λειτουργία εκκαθάρισης και αναδιάρθρωσης με χρονικό ορίζοντα τους... 2 μήνες.
Οι κκ. Κουβέλης και Βενιζέλος όσο και ο κ. Κεδίκογλου χρησιμοποίησαν τη φράση «δημόσια ραδιοτηλεόραση» που σημαίνει ότι υπάρχει... συμφωνία για τη δημιουργία του νέου φορέα που δε θα είναι… κρατικός κατι το οποίο είχε δηλώσει ο κ. Κεδίκογλου όταν ανακοίνωσε το λουκέτο της ΕΡΤ.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναχώρησε (...συνεχίζοντας το πρόγραμμά του κανονικά) για την Βιέννη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Στη διευρυμένη, όπως χαρακτηρίζεται, Σύνοδο της Βιέννης, αναμένονται... αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αρχηγοί της αντιπολίτευσης από χώρες εντός και εκτός της ΕΕ, και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ τη συμμετοχή της έχει ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ όπου αναμένεται να συναντηθεί ο Αντώνης Σαμαράς . Θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.Στη σύνοδο του ΕΛΚ, την οποία έχει συγκαλέσει ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του - συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες - Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, θα γίνει η προετοιμασία της επόμενης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης 27 και 28 Ιουνίου.Τα αποτελέσματα της συνόδου θα ανακοινώσουν, μετά τη λήξη της σε διεθνή συνέντευξη Τύπου αύριο το απόγευμα, ο κ. Σπίντελεγκερ και ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Βίλφριντ Μαρτένς.

Γύρω στις 19:30 το απόγευμα αναμένεται ο... Αντώνης Σαμαράς να επιστρέψει στην Αθήνα και στις 20:30 θα περάσει στο... τρίτο ημίχρονο με τους κκ. Βενιζέλο, Κουβέλη. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ότι έχουν... εξομαλυνθεί οι διαφορές και έχουν... γεφυρωθεί τα χάσματα με αποτέλεσμα να είναι πιο... ήρεμα τα κόμματα αφού φαίνεται να αποφεύγεται το σενάριο των... πρόωρων εκλογών!

Να θυμίσουμε τις δηλώσεις Βενιζέλου χθες το βράδυ:

Ε. Βενιζέλος

Κρίνονται πολλά...
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της Δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του θεσμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Υπάρχει ανάγκη επαναθεμελίωσης με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης.
Ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν θέλει εκλογές, θέλει όμως μια κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας.
Θα παρουσιάσω λεπτομερέστερα την φάση στην οποία βρισκόμαστε σε αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ώστε να επανέλθω στην σύσκεψη των 8.30 έχοντας ακούσει και τη θέση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας.
Ο Φ. Κουβέλης δήλωσε:

Φ.Κουβέλης
Είμαι υπέρ της επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από όλες τις συχνότητές της...
Είναι ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης στη βάση των νέων δεδομένων για το σύνολο των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.
Καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση, προκειμένου να επαναλειτουργήσει, με όλες της τις συχνότητες η δημόσια ραδιοτηλεόραση και με κανονικό πρόγραμμα.
Είναι μια διαδικασία επίπονη!

Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση και των τριών κομμάτων.
Η συζήτηση των τριών αρχηγών, θα συνεχιστεί αύριο το βράδυ, ενθα προηγηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.
Προέχει το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.
Πρέπει ο τόπος να οδεύσει προς την έξοδο από την κρίση.

Η θέλησή μας είναι παρούσα να βγούμε στο δρόμο εκείνο που πράγματι μπορεί να οδηγεί έξω από τα αδιέξοδα, στα οποία είχε περιέλθει η χώρα.
Υπήρξε μια σύνθετη πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο.
Ένα από τα θέματα ήταν πως θα λειτουργήσει η δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σεβασμό στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, τα οποία είχε θέσει από προχθές ο Πρωθυπουργός.
Ο Πρωθυπουργός, όπως ξέρετε, φεύγει τη Βιέννη για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Θα γυρίσει στις 19:15 και αμέσως μετά θα είναι η νέα συνάντηση.

Πάντως... όλα δείχνουν λέμε εμείς ότι... εκτονώθηκε η κρίση αφού τα σενάρια τον εκλογών έδιναν και έπαιρναν στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά αποδείχτηκαν... άνευ ουσίας αφού κανέναν δεν βολεύουν οι εκλογές και εν όψη καλοκαιρινής περιόδου...
Ενώ η λύση της νέας ραδιοτηλεόρασης είναι προ τον πυλών και θα ανακοινωθεί με λεπτομέρειες κρατήστε το το τελευταίο...

Σας ευχαριστώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα