Στο στε κρινεται η τυχη της ερτ

10:34 20/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Κρίσιμη συνεδρίαση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την τύχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας...
του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Με ταχύτατους ρυθμούς η κυβέρνηση απέστειλε στο ΣτΕ τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης και έτσι η Επιτροπή Αναστολών μέσα σε 3 μόλις ημέρες από την έκδοση της προσωρινής διαταγής του προέδρου ΣτΕ Κ. Μενουδάκου, καλείται με αφορμή τη σχετική αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ να κρίνει αν θα «παγώσει»
και ως προς ποια σκέλη της την υπουργική απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε.
Η Επιτροπή θα αποφασίσει αν θα ανασταλούν ή όχι κάποια σκέλη της υπουργικής απόφασης, σε μία διαδικασία ανάλογη αυτής των ασφαλιστικών μέτρων. Όλα τα κρίσιμα νομικά ζητήματα γύρω από τη συνταγματικότητα του κυβερνητικού μέτρου και τη συμβατότητά του προς το Διεθνές Δίκαιο θα κριθούν από την Ολομέλεια ΣτΕ το φθινόπωρο (η δίκη προσδιορίστηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2013). Εν τω μεταξύ, σάλο προκάλεσαν δημοσιεύματα για τις διευκρινίσεις που φερόταν να δίνει ο κ. Μενουδάκος για την ΕΡΤ, οι οποίες όμως διαψεύστηκαν από τον ίδιο.
Ο θόρυβος προκλήθηκε από δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου σχετικά με τις διευκρινίσεις που «χρεώθηκαν» στον πρόεδρο του ΣτΕ. Για το θέμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε: «Ο κ. Μενουδάκος «αδειάζει» τις διευκρινίσεις που του απέδωσε το ΑΠΕ. Αν δεν πέσουν κεφάλια στο ΑΠΕ για την αθλιότητα, μυρίζει «εντολή Σαμαρά»».
Keywords
Τυχαία Θέματα