Ειναι για να γελας - ντιμπειτ με κοκκινες καρτεσ!

16:19 14/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Δεν γνωρίζω ποιος είχε αυτή τη φαεινή ιδέα της «κόκκινης κάρτας». Πράγματι είναι μια καινοτομία πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα. Πιστεύω να ενημερώθηκαν και από την ΕΠΟ με επαγγελματίες διαιτητές πότε, και πως θα βγάζουν...
κόκκινη κάρτα οι υποψήφιοι. Προσωπικά, από τα δεκάδες ντιμπέιτ που έχω παρακολουθήσει η έτυχε να συνεργαστώ, δεν έπεσε στην αντιληψή μου καρτοντιμέιτ!

Τα δυο επιτελεία των κομμάτων έχουν επενδύσει στην τηλεμαχία όλα τα ονειρά τους. Εντατική προπόνηση των αρχηγών
μέχρις εξαντλήσεως. Ακόμη χρονομετρήσεις και συμβουλές συμπεριφοράς την ώρα της συζήτησης. Θα έλεγα στους φίλους επικοινωνιολόγους και ειδικούς που συμβουλεύουν τους πολιτικούς, να προσέχουν περισσότερο, το τι τους συμβουλεύουν. Πολλές φορές, προσπαθώντας να ακολουθήσουν τις συμβουλές τους, οι πολιτικοί τα κάνουν «μαντάρα». Καλύτερα να τους αφήσουν να εκφράζονται ελεύθερα.

Επειδή υπάρχει η εμπειρία του προηγούμενου ντιμπέιτ, και το αποψινό, έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες, με τις «καινοτομίες» που φέρνει, καλό θα είναι οι τηλεθεατές να κρατάνε μικρό καλάθι. Προσωπικά θα ήθελα να επισημάνω μερικά αρνητικά στοιχεία που από μόνα τους δεν δίνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Ευχή μας είναι να διαψευστούμε!

-Το ότι είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι και ο συντονιστής, σύνολο 7 είναι αρνητικό.

-Η μη ελευθερία ερωτήσεων χωρίς ενότητες και περιορισμούς, έχει αρνητικά στοιχεία για τον υποψήφιο, όταν τον βάζεις σε περιορισμούς και δεν μπορεί να προβάλλει ηγετικές ικανότητες, χαρίσματα, δεξιότητες, γνώσεις και ψυχική καλλιέργεια.

Οι προπονητές των υποψηφίων μπαίνουν σε λεπτομέρειες χωρίς ενδιαφέρον και χάνουν την ουσία. Δηλαδή πως θα απαντήσουν στα 90΄μιας ερώτησης και όχι αν αυτό που θα πουν είναι «μπούρδα». Πιστεύω ότι ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ότι και να του πουν οι προπονητές αυτός θα κάνει το δικό του. Δεν μπαίνει σε καλούπια. Αυθόρμητος, σκληρός επικριτικός εκρηκτικός όταν χρειάζεται, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω όταν έχει δίκιο.

Ο Βαγγέλης, πρέπει να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο. Να είναι ο Βαγγέλας. Αυθόρμητος, χαμογελαστός, με το πλατύ χαμόγελο, χωρίς άγχος, προκαταλήψεις και αυτοσαρκασμό όταν χρειαστεί να κάνει για το προσωπό του. Είναι πολύπειρος, έχει γνώσεις, ξέρει τι θα πει, πως θα το πει, και πότε θα το πει με το δικό του τρόπο χωρίς βεντετισμούς και τουπέ!

Έχει πολλά πλεονεκτήματα που μπορεί να εκμεταλλευτεί, απέναντι στο Baby Face του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη και τη διαφορά ύψους που έχουν με αυτοσαρκασμό μαζί με το μουστάκι μέσα από το χιούμορ που διαθέτει όταν το επιτρέπει η ροή της συζήτησης χωρίς να χάνεται η σοβαρότητα και αξιοπιστία της συζήτησης.

Είμαι αισιόδοξος ότι ο Βαγγέλης, σαν οδοστρωτήρας θα βάλει ταφόπλακα στα όνειρα του νεαρού φέρελπι, Αλέξη Τσίπρα που ζει σε μια εικονική πραγματικότητα με τους συνεργάτες του, περιμένοντας και πάλι να του δώσει εντολή ο λαός να συνεχίσει να νέμεται την εξουσία, που έκλεψε στις προηγούμενες εκλογές.

Αλλά ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολ:

«Μπορείς να κοροϊδεύεις όλο τον κόσμο μερικές φορές, μπορείς να κοροϊδεύεις ένα μέρος του κόσμου κάθε φορά. Αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλο τον κόσμο κάθε φορά»

ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν. Το τέλος μιας εποχής και σύντομης αριστερής παρένθεσης ή τώρα αρχίζει γι΄αυτόν μια νέα εποχή;

Βαγγέλη, ο λόγος σε σένα!
Keywords
Τυχαία Θέματα