Θεοδωρακης : στοχος του ποταμιου το 10% στις εκλογες...

15:45 14/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Στην κατάκτηση ενός ποσοστού της τάξης του 10% στοχεύει ο Σταύρος Θεοδωράκης, με το χρόνο να μετρά αντίστροφα...
μέχρι την ερχόμενη Κυριακή της κάλπης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνέχισε την επίθεση προς τους κύριους αντιπροσώπους του παλαιοκομματισμού, ασκώντας σφοδρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι
αντίπαλοι του Ποταμιού είναι οι κομματικοί μηχανισμοί.

Σχετικά για το αν υπάρχουν περιθώρια αλλαγής στην πολιτική του Μνημονίου, για το οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει κατηγορηθεί ότι συντάσσεται με το μνημονιακό μπλοκ, έχει ξεκαθαρίσει ότι το Ποτάμι μπορεί να διορθώσει κάποια από τα λάθη του Τσίπρα. Υποστηρίζει ότι αν υπάρχει μία κυβέρνηση σοβαρή, με ικανά πρόσωπα και με κύρος τότε μπορούν να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο και εκτιμά ότι υπάρχουν τομείς που το Μνημόνιο δεν παρεμβαίνει, όπως η Παιδεία, το παραγωγικό μοντέλο, η καινοτομία και στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες. Έχει δώσει απαντήσεις για τη στήριξή του στο τρίτο μνημόνιο, ξεκαθαρίζοντας ότι μπορεί το Ποτάμι να ψήφισε αυτές τις αποφάσεις, διότι η χώρα ήταν ένα βήμα πριν το γκρεμό, αλλά, όπως τονίζει, δεν σημαίνει ότι «δεν θα δώσουμε μάχη στο πλευρό των μεγάλων χαμένων των μνημονίων».

Την Κυριακή (13/9), ο κ. Θεοδωράκης διαμήνυσε ότι μόνο με ένα ισχυρό ποσοστό θα καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο κόσμος θέλει να τα αλλάξει όλα, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους των μνημονίων». Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε την Κυριακή στην Αγία Βαρβάρα, τη γειτονιά των παιδικών του χρόνων, στέλνοντας το μήνυμα προς τον κόσμο ότι «ίσως η τελευταία προσπάθεια να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους όσοι δεν υπήρξαν στους κομματικούς σωλήνες». Οι παιδικοί φίλοι και συμμαθητές του Σταύρου Θεοδωράκη είχαν ετοιμάσει μάλιστα και μία έκπληξη. Πρόβαλαν ένα βίντεο με φωτογραφίες από τα παιδικά του χρόνια, αλλά και τη διαδρομή του μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής σημείωσε «τόσα χρόνια λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλά ψηφίζουμε πάντα τα ίδια κόμματα και τα ίδια πρόσωπα. Η μόνη λύση είναι αυτή τη φορά ο κόσμος που θέλει το διαφορετικό, να ψηφίσει το διαφορετικό», ενώ στη συνέχεια ανέφερε «κάναμε όντως λάθη ως χώρα, αλλά δεν φταίει σε τίποτα το παιδί του Έλληνα. Το παιδί αυτό πρέπει να έχει ίδια δικαιώματα με τα παιδιά των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση αντιμετώπιση των άνισων».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τόσα χρόνια λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλά ψηφίζουμε πάντα τα ίδια κόμματα και τα ίδια πρόσωπα. Η μόνη λύση είναι αυτή τη φορά ο κόσμος που θέλει το διαφορετικό, να ψηφίσει το διαφορετικό». Ανέφερε ότι οι αντίπαλοι είναι οι κομματικοί μηχανισμοί. «Όλο το παλιό πολιτικό σύστημα ενώνεται στη βάση του παλαιοκομματισμού, και εμείς είμαστε οι μόνοι που λέμε ότι αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από άξιους και σοβαρούς. Όχι απαραίτητα από ανθρώπους που είναι στο Ποτάμι. Η δική μας φροντίδα είναι να μπουν μπροστά οι ικανοί», πρόσθεσε και συνέχισε «το παλιό πολιτικό σύστημα θέλει να υπερασπιστεί κυρίως τα δικά του παιδιά. Εμείς όμως θέλουμε να γίνουμε εκείνοι που θα φέρουν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής όλους εκείνους τους ανθρώπους που προσέφεραν, καθένας από το δικό του μετερίζι, τους άξιους, τους δοκιμασμένους στη ζωή».

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα έθνος συνταξιούχων, είναι κι ένα έθνος δημιουργών. Δεν μας ενδιαφέρει μια κυβέρνηση να ιδρώνει μόνο για τους συνταξιούχους. Εμείς δεν μπορούμε να διορθώσουμε όλα τα λάθη των προηγούμενων. Μπορούμε όμως με συγκεκριμένες επεμβάσεις να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Χαρακτήρισε αθλιότητες αυτά που κατά καιρούς λένε για το Ποτάμι. «Τα ψέματά τους απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Λένε διάφορα ψέματά τους για τη διαπλοκή, για τη διαφθορά για τις συγγένειες που υποτίθεται ότι έχω επειδή δεν μπορούν να κατηγορήσουν το Ποτάμι για τίποτα απ’ αυτά που έχει κάνει κι έχει πει. Κατασκευάζουν ιστορίες. Δεν θα ακολουθήσουμε τη δική τους ατζέντα. Το Ποτάμι είναι το καθαρό Κίνημα», ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωράκης και τόνισε ότι δεν χρωστά πουθενά.

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού για την κατάσταση στη Παιδεία κατηγορώντας τον κ. Μπαλτά ότι λίγες ημέρες πριν φύγει από το Υπουργείο του, υπέγραψε μετακινήσεις 2.500 ανθρώπων. «Όχι για τα σχολεία, αλλά για εκεί που ήθελε το κόμμα του. Το άγχος του κ. Τσίπρα να γίνουν εκλογές στις 20 και όχι στις 27 Σεπτεμβρίου ήταν για να μην φανούν τα κενά στα σχολεία», συμπλήρωσε. «Η Παιδεία για εμάς είναι προτεραιότητα. Προτείνουμε τη δημιουργία πρότυπων σχολείων σε όλες τις φτωχές περιοχές. Λέμε ακόμη: σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά. Ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Τα κόμματα πρέπει να δεσμευτούν ότι δεν θα έχουν κομματικές νεολαίες και οι φοιτητές να δραστηριοποιούνται και να κάνουν συλλόγους, αλλά όχι κάτω από κομματικές σημαίες», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Επανέλαβε ότι με το Ποτάμι δεν υπάρχει κανένα παζάρι για τις θέσεις του Δημοσίου. «Αν το Ποτάμι είναι ισχυρό, θα επιβάλλει οι κρατικές θέσεις να δοθούν αξιοκρατικά, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες. Οι κομματικοί μηχανισμοί πολεμούν το Ποτάμι γιατί τους χαλάμε την πιάτσα», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης. «Τέλος οι πειραματισμοί. Την κυβέρνηση πρέπει να αποτελούν άνθρωποι που έχουν έργο στην πραγματική ζωή. Θα βάλουμε βέτο σε ανθρώπους που δεν μπορούν να είναι ωφέλιμοι», δήλωσε, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον κόσμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα