Αλιβιζάτος: Το Ποτάμι δείχνει επιθυμία να φύγουμε από την πεπατημένη και να υπάρξει ανανέωση

16:12 14/9/2015 - Πηγή: Aixmi

«Η περίοδος που ζούμε επιβάλλει εγρήγορση. Θα ήταν αντίφαση να κάθεται κάποιος σπίτι του, να παρακολουθεί και απλώς να σχολιάζει», τόνισε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλιβιζάτος, το «Ποτάμι» ήταν το μόνο που του πρότεινε την είσοδο στην πολιτική ζωή «και αυτή η πρόταση δείχνει μία επιθυμία να φύγουμε λίγο από την πεπατημένη των συστημικών πολιτικών. To Ποτάμι και με το λόγο που εκφέρει ο κ. Θεοδωράκης και με τις θέσεις που παίρνει σε διάφορα ζητήματα, αλλά και με

τα πρόσωπα που προτείνει, θέλει να δείξει ότι δεν είναι μονόδρομος να επαναλαμβάνεται και να αυτο-ανανεώνεται το πολιτικό σύστημα έτσι όπως το έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια».

Σχετικά με το δίπολο παλαιό – καινούργιο στην πολιτική ζωή του τόπου, ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι «το δίλημμα είναι προφανές ότι υφίσταται αλλά δεν είναι καθόλου προφανές ότι είναι το ίδιο με το Δεξιά – Αριστερά. Παρακολουθώντας για παράδειγμα στο debate και ακούγοντας τον κ. Λαφαζάνη, είχα την εντύπωση ότι είναι ότι πιο παλαιό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα