''ευπροσδεκτη η προοπτικη αυξησης των επιτοκιων''...

15:01 23/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Θετικά διακείμενος στην προοπτική αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ, μόλις διαπιστωθεί βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, εμφανίζεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

«Τα χαμηλά επιτόκια υποδηλώνουν πρωτίστως ανασφάλεια στις αγορές χρέους. Αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα, έστω και αν αποτελεί ανακούφιση για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», δήλωσε σήμερα ο γερμανός αξιωματούχος.
«Η [Ευρωπαϊκή] Κεντρική Τράπεζα
έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τα επιτόκια ξανά όταν η κατάσταση της οικονομίας βελτιωθεί. Αυτό είναι καλό».
Μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είχε επιμείνει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο ίδιο ή και σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο για καιρό. Η ΕΚΤ βασίζει αυτή την απόφασή της στο γεγονός ότι η προοπτική του πληθωρισμού παραμένει κάτω από τα όρια που έχει θέσει και η ανάπτυξη ασθενική.
Ευρωζώνη: Σταθερά χαμηλά επιτόκια με την οικονομία υπό ανάκαμψη (02/08/2013) Αρκετοί οικονομολόγοι, ωστόσο, είχαν επισημάνει ότι η απουσία οιασδήποτε συζήτησης στο δ.σ. της ΕΚΤ για την ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στις συνεδριάσεις τους προηγούμενους μήνες, ενδέχεται να αποτελεί μια ένδειξη μεταστροφής της επιτοκιακής πολιτικής της τράπεζας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα