Εντονες οι αντιδρασεις της αντιπολιτευσης για τους πλειστηριασμους...

14:45 23/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί το θέμα των πλειστηριασμών, παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών θα προστατευθεί πλήρως... Από την Κέρκυρα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση.
«Ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα, δεν θα βγάλουν στο σφυρί και την πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Προέβλεψε μάλιστα πως σε περίπτωση που προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια, «δεν θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους, ο λαός θα τους ρίξει, με τους αγώνες του στους δρόμους».
Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτούς τους αγώνες, όπως «και το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».
«Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα: Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουνε σε καμιά άλλα χώρα τους πλειστηριασμούς, αλλά να δούμε πώς θα ρθούνε να τους εκτελέσουνε» συμπλήρωσε.
«Ενώ το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου υποσχέθηκε φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τελικά πατάει γκάζι και με διαδικασίες fast track ανάβει πράσινο φως στις τράπεζες να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού, ο οποίος δεν πρόκειται πλέον να δεχθεί παθητικά τη μνημονιακή του μοίρα» σχολίασε από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.
«Στην περίοδο της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να αποτελεί υποχρεωτική επιλογή της Πολιτείας» σημείωσε η Δημοκρατική Αριστερά.
Επισήμανε ειδικότερα, πως η δέσμευση της κυβέρνησης ότι το μέτρο θα αφορά μόνον τους επιτήδειους, δηλαδή όσους έχουν καταθέσεις και δεν πληρώνουν, «εάν δεν συνοδεύεται από πολύ αυστηρά κριτήρια, εγκυμονεί τον κίνδυνο να συμπαρασύρει στρώματα της κοινωνίας που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν».
Σε οργανωμένη λαϊκή δράση για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κάλεσε το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη των Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου.
Όπως τόνισε το Κομμουνιστικό Κόμμα, «οι διαβεβαιώσεις ΣαμαράΒενιζέλου, ότι θα προστατευτούν οι φτωχοί και οι αδύναμοι, προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και να κρύψουν ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για να βγουν στο σφυρί τα σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν, εξαιτίας της ανεργίας και της ανέχειας, να αποπληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες».
«Οι διαβεβαιώσεις τους έχουν τόση αξία όση είχαν και αντίστοιχες προηγούμενες, όπως για το χαράτσι στη ΔΕΗ », πρόσθεσε ο Περισσός, διαβεβαιώνοντας ότι το ΚΚΕ «θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για να προστατευθούν τα λαϊκά σπίτια».
Keywords
Τυχαία Θέματα