Τεσσερα μελη της χεζμπολαχ στον καταλογο των ηπα για τρομοκρατικες δραστηριοτητες...

13:44 23/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Tέσσερα μέλη της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ πρόσθεσαν οι ΗΠΑ στον κατάλογο των κυρώσεών τους για τρομοκρατικές δραστηριότητες...
Η Χεζμπολάχ έχει ήδη συμπεριληφθεί από την Ουάσιγκτον στις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται λόγος για ενεργό βοήθεια στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι Χαλίλ Χαρμπ, Μοχάμεντ Καουθαράνι, Μοχάμεντ Μανσούρμ και Μοχάμεντ Καμπαλάν κατηγορούνται επίσης ότι υποστηρίζουν ισλαμιστές αντάρτες στο Ιράκ και ότι προσέφεραν οικονομική στήριξη σε διάφορες «φράξιες» στην Υεμένη, καθώς
και σε «επικεφαλής των ενόπλων κλάδων που είναι υπεύθυνοι για τρομοκρατικές ενέργειες» στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Κύπρο, ή το Ισραήλ.
«Σε αντίθεση προς τις διατυπώσεις ότι Χεζμπολάχ αποτελεί μία λιβανική "αντιστασιακή" οργάνωση , το παγκόσμιο δίκτυό της επιχειρεί να επεκτείνει την ζοφερή επιρροή της, όπως και την αντίστοιχη του κύριου υποστηρικτή της, του Ιράν, σε όλη τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Είτε πρόκειται για την προώθηση ξένων μαχητών στην πρώτη γραμμή των μετώπων στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, είτε για την τοποθέτηση πρακτόρων της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και αλλαχού, η Χεζμπολάχ παραμένει μία σημαντική τρομοκρατική απειλή σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Κόεν, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα