ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ"

12:15 21/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Αγώνα ζωής ή θανάτου δίνει η κυβέρνηση σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, που περιέγραψε σε δραματικούς τόνους τις προσπάθειες για αποφυγή της χρεοκοπίας και έξοδο από την κρίση. Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στη Λαμία, η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε ανοησίες τα... σενάρια περί «κουρέματος» του χρέους και είπε ότι η κυβέρνηση «δεν θα ακολουθήσει δρόμους αντιμετώπισης του χρέους που θα μετέτρεπαν την Ελλάδα σε Αλβανία»
«Είμαστε σε πόλεμο», τόνισε η υπουργός,
«και δεν έχουμε περιθώρια ούτε για αφέλειες, ούτε για ανοησίες. Πρέπει να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε στα χρέη μας και να αντιμετωπίσουμε την κρίση».Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις για την 5η δόση, η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως «κάθε μήνα έχουμε και μία μάχη . Για να μπορέσει να υπάρξει αυτή η δόση, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα έχουμε του χρόνου, τέτοια εποχή, τη δυνατότητα δανειοδότησης».Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως «πέσαμε έξω σε ορισμένους στόχους. Δεν ξέρω ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, με ακέραιο τρόπο κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες».
Το καλοκαίρι οι αλλαγές στην ΠαιδείαΗ κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι στα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει ο διάλογος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί εντός καλοκαιριού. «Δεν πρόκειται να ιδρυθεί καμία σχολή, γιατί δεν έχουμε ούτε τα χρήματα, αλλά ούτε μπορούμε να κάνουμε και προσλήψεις» είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών τμημάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα