ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Έξι πολίτες, μεταξύ των οποίων ένα νήπιο,σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία. Παράλληλα 9 στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτα που πιστεύεται ότι ερρίφθη από λιποτάκτες, ενώ...
γενική απεργία πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και στις γύρω περιοχές, και διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της Συρίας και της πρωτεύουσάς της Δαμασκού κατά της εντατικοποίησης της καταστολής
των διαδηλώσεων από τον στρατό.

Τέσσερις άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα νήπιο ενάμιση έτους, σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία, ένα από τα προπύργια του κινήματος αμφισβήτησης στη Συρία, όπου πολλές συνοικίες δέχθηκαν πλήγματα από ρουκέτες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία.

Παράλληλα ένας άμαχος σκοτώθηκε από πυρά που προέρχονταν από στρατιωτικό οδόφραγμα στο Σαρακέμπ, στην περιοχή Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία και άλλος ένας ηλικίας 63 ετών σκοτώθηκε στο Αμπού Καμάλ, στην ανατολική Συρία.

Οι κάτοικοι της Χομς και των γύρω περιοχών στη βορειοδυτική Συρία πραγματοποιούν σήμερα γενική απεργία διαμαρτυρόμενοι για την εντατικοποίηση της καταστολής από το στρατό των διαδηλώσεων, σύμφωνα με ακτιβιστές και κατοίκους της πόλης.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έμειναν σήμερα στα σπίτια τους και τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά στην πόλη αυτή του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, ενώ απεργία πραγματοποιήθηκε και σε ευρύτερες ζώνες της υπαίθρου γύρω από τη Χομς και πόλεις στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στην Τουρκία.

Παράλληλα 9 στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός, σκοτώθηκαν σήμερα από ρουκέτα η οποία ερρίφθη από ενόπλους που πιστεύεται ότι ήταν λιποτάκτες των συριακών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Χάμα, στην κεντρική Συρία, αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Εννέα στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός του συριακού τακτικού στρατού, σκοτώθηκαν από ρουκέτα που έρριξαν ένοπλοι άνδρες, πιθανώς λιποτάκτες", διευκρινίζει το παρατηρητήριο, σημειώνοντας ότι οι στρατιωτικοί αυτοί "επέβαιναν σε όχημα στο χωριό αλ Χάμρατ" όταν δέχθηκαν την επίθεση.

Την ίδια ώρα διαδηλώσεις με αίτημα την πτώση του καθεστώτος πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές της επαρχίας Ιντλέμπ, στη Χαμουριέ, κοντά στη Δαμασκό, στη Χάμα, στη συνοικία Καφάρ Σουσέ στη Δαμασκό και στη Ντεράα, στη νότια Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού που διοργανώνουν τις διαδηλώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα