Χαρδουβελης : δεν θα αποσυρω τις καταθεσεις μου οποιος και αν κερδισει τις εκλογες

08:54 4/11/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ
«Δεν θα αποσύρω την κατάθεσή μου όποιος και να είναι πάνω αφού κερδίσει τις εκλογές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών χθες στην "Ανατροπή".
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού...
εκπροσώπου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του από την τράπεζα αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γκ. Χαρδούβελης σημείωσε ότι τα stress tests πιστοποίησαν την υγεία του
ελληνικού τραπεζικού συστήματος και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις όποιον κόμμα και αν κυβερνήσει.
«Η σχέση με τους δανειστές μας θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμα αλλά σε άλλη βάση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στην εκπομπή "Ανατροπή" του κ. Γιάννη Πρετεντέρη.
Ο Γκ. Χαρδούβελης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το ζήτημα του χρέους θα έχει λυθεί πριν την Προεδρική εκλογή.
Για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη συμφωνία που θα υπάρξει για το χρέος είπε πως θα αναγκαστεί να το δεχτεί γιατί θα είναι η καλύτερη δυνατή.
Παράλληλα ο Γκ. Χαρδούβελης σημείωσε πως θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι το 2015 θα επιτευχθεί ρυθμός ανάπτυξης 2,9%.
Επιπλέον είπε πως στα πρώτα βήματα του μνημονίου θα μπορούσαν να προηγηθούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εκείνων στις εργασιακές σχέσεις.
« Θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής έως ότου βγούμε εντελώς από το μνημόνιο όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία» ανέφερε επίσης ο Γκ. Χαρδούβελης ερωτηθείς για την επόμενη μέρα από την Πρωτοχρονιά του 2015. «Ίσως 6 μήνες, ίσως 1 χρόνος» θα είναι αυτή η περίοδος προσαρμογής διευκρίνισε.
Παράλληλα σημείωσε ότι η τρόικα έρχεται στην Αθήνα «όπου να ναι, ελπίζω τις επόμενες μέρες».
Keywords
Τυχαία Θέματα