Αρθρογραφει εναντιον του γιουνκερ ο καμερον...

14:44 13/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Κορυφώνει την εκστρατεία "αντι-Γιούνκερ" ο Βρετανός πρωθυπουργός,Ντέιβιντ Κάμερον ξεκαθαρίζοντας, αυτή τη φορά σε γερμανική εφημερίδα,πως στις ευρωεκλογές ...
οι Ευρωπαίοι επέλεξαν τους ευρωβουλευτές και κανείς δεν ψήφισε τον πρώην κλειδοκράτορα του Λουξεμβούργου για την ηγεσία της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, όσοι στηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου (Γερμανία,Πολωνία,Πορτογαλία,Ισπανία),έχουν ξεκινήσει εκστρατεία "σεβαστείτε την ψήφο μας", ως απάντηση στην ομάδα του Ντέιβιντ Κάμερον (Βρετανία, Ολλανδία και Σουηδία) που αντιτίθεται σθεναρά
σην υποψηφιότητα του "κυρίου ευρώ".

Σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung", ο Βρετανός πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «οι πολίτες που ψήφισαν στις ευρωεκλογές θέλησαν να επιλέξουν τους ευρωβουλευτές, όχι τον πρόεδρο της Κομισιόν».

«Ο Γιούνκερ δεν έβαλε πουθενά υποψηφιότητα και δεν ψηφίστηκε από κανέναν»,τονίζει ο Bρετανός πρωθυπουργός. Αντιθέτως, υποστηρίζει, η συμφωνία για τον Γιούνκερ έγινε «παρασκηνιακά από τα κόμματα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χερμάν βαν Ρομπάι, στον οποίο οι «28» είχαν αναθέσει τη διεξαγωγή συνομιλιών με την Ευρωβουλή για το θέμα του νέου προέδρου της Κομισιόν,είχε χτες συνομιλίες με τους αρχηγούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο αρχηγός του ΕΛΚ, Μανφρεντ Βέμπερ,επεσήμανε πως η εισήγηση πρέπει να γίνει για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώ και ο Μάρτιν Σουλτς υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ανέφερε ως «δημοκρατική παράδοση» πως την εντολή την παίρνει ο νικητής των εκλογών, «οπότε και ως Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουμε τον Γιούνκερ».

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα