''δεκα λογοι για να αγαπησεις την αθηνα αυτο το καλοκαιρι''...

14:44 13/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Συνήθως η Αθήνα είναι γνωστή στο εξωτερικό για την ατμοσφαιρική ρύπανση, για τις υπερβολικές τιμές στα ταξί και για τα αρχαία αξιοθέατα, που οι τουρίστες...
τα συνδυάζουν με ένα πιάτο μουσακά και μερικά σουβλάκια σε εστιατόρια που βρίσκονται στη σκιά της Ακρόπολης.

Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονταν από το εξωτερικό
στην Αθήνα για να μείνουν μόνο δύο με τρεις μέρες και αφού έκαναν έναν περίπατο στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, έφευγαν για τα νησιά του Σαρωνικού, τις Κυκλάδες ή για τα Δωδεκάνησα.

Πρόσφατα, η ρεπόρτερ του αμερικανικού περιοδικού Forbes, η Ann Abel, ήρθε στην Αθήνα και έγραψε ένα ρεπορτάζ για την ελληνική πρωτεύουσα προτείνοντας δέκα διαφορετικούς λόγους που αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος αυτό το καλοκαίρι, να την ανακαλύψει και να δει πέρα από τις αρχαιότητες, το άλλο πρόσωπο της Αθήνας, που μπορεί να παραμένει άγνωστο ακόμα και στους Αθηναίους...

Σημειώνεται ότι το Forbes έχει 26,3 εκατομμύρια αναγνώστες.

Δείτε τους δέκα λόγους που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος την ελληνική πρωτεύουσα αυτό το καλοκαίρι.

1. Το καινούργιο NEW Hotel, στην Πλάκα και μόλις 200 μέτρα από το Σύνταγμα, άνοιξε πριν τρία χρόνια και τα 79 του δωμάτια «λούζονται» με άπλετο φυσικό φως που τα κάνει να δείχνουν ακόμα μεγαλύτερα. Σύμφωνα με την ρεπόρτερ, που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο, εδώ βρήκε το καλύτερο πρωινό στην πόλη!

2. Η ζωή στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Μια μικρή πλατεία, ακριβώς έξω από τον εμπορικό δρόμο της Ερμού, με καφετέριες και μπαρ, όπου θα βρει κανείς όλα τα ποτά και τα φαγητά, ακόμα και μεξικάνικες φαλάφελ.

3. Κρασί στο «Ετερόκλητο», ένα κομψό wine bar στο κέντρο της πόλης, όπου οι ευπαρουσίαστοι ιδιοκτήτες είναι πάντα πρόθυμοι να σας εξηγήσουν ό,τι θέλετε γύρω από το κρασί.

4. Το κοκτέιλ μπαρ 360°, στο Μοναστηράκι σας δροσίζει με τον παγωμένο φραπέ, που όλοι αναζητούν στη ζέστη της πόλης και λίγο πιο κάτω το TAF είναι μια σύγχρονη γκαλερί τέχνης, κρυμμένη σε μια μάλλον ετοιμόρροπη αυλή.

5. Για θαλασσινά στο εστιατόριο του «Παπαδάκη». Εδώ θα συναντήσετε την διάσημη μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έχει μαγειρέψει για μεγάλα ονόματα όπως είναι η Κάρλα Μπρούνι και ο Πιρς Μπρόσναν!

6. Σε showrooms οι τουρίστες θα βρουν διάφορα προϊόντα από ποτήρια μέχρι τσάντες, που στην κατασκευή τους οι Έλληνες έχουν συνδυάσει το παρελθόν τους με το παρόν, καθώς και τις στερεότυπες αντιλήψεις για το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας.

7. Ελληνικό φαγητό στο «Μελίλωτος». Ένα μαγαζί που άρχισε σαν καφετέρια στην πλατεία Αγίας Ειρήνης για να εξελιχθεί σε εστιατόριο με σπιτικό ελληνικό φαγητό.

8. Η θεά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», η «grande dame, (μεγάλη κυρία) - της Αθήνας είναι πιο μεγάλη από ποτέ, με 320 παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια και τιμές που αρχίζουν από 260 ευρώ. Το μεγάλο ατού του ξενοδοχείου είναι η μοναδική θέα που προσφέρει στον βράχο της Ακρόπολης, τόσο από τα δωμάτια των επάνω ορόφων, όσο και από το Roof Garden.

9. Νυχτερινή ζωή στο Island. Το «Νησί» στην παραλιακή βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της πόλης και είναι ανοιχτό για «νωχελικά» γεύματα και βραδινά δείπνα, προσφέροντας μεσογειακή κουζίνα, αλλά και νόστιμο σούσι.

10. Το Dopios: Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα κοινότητα που έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα Ελλήνων και μη που ζούνε και εργάζονται στην Καλιφόρνια. Η ομάδα των ιδρυτών αναφέρει: “Μένοντας σε μια πόλη σαν το Σαν Φρανσίσκο, έχουμε συχνά επισκέπτες οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δουν το αυθεντικό πρόσωπο της πόλης και να ζήσουν μερικές μέρες σαν ντόπιοι. Η εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική εάν έχεις κάποιον που ξέρει να σε γυρίσει. Αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε με το dopios!”. Πιο συγκεκριμένα το dopios είναι μια κοινότητα χρηστών από όλο τον κόσμο, που συνδέει ταξιδιώτες με ντόπιους. Ο κάθε ντόπιος έχει ένα προφίλ στο dopios.com παρουσιάζοντας τις ‘εμπειρίες’ που προσφέρει. Μέσα από αυτά ο επισκέπτης θα ζήσει μια ξεχωριστή και διασκεδαστική εμπειρία που μόνος ένας ντόπιος μπορεί να του προσφέρει.

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα