Αποφυλακιστηκε ο λαυρεντιαδης...

20:41 24/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν περίπου 5 το απόγευμα, όταν οι βαριές σιδερένιες πόρτες του ψυχιατρείου των φυλακών του Κορυδαλλού άνοιγαν, προκειμένου...
να αποφυλακιστεί ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό αίτημα αποφυλάκισης του επιχειρηματία, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, έφτασε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, λίγο πριν τις
4 το μεσημέρι.

Εκεί, το παρέλαβαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, οι οποίοι συνέταξαν το αποφυλακιστήριο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Στις 16:50 ο επιχειρηματίας, αφού είχε συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που του ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ψυχιατρείου, στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας Seat, που τον περίμενε στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του καταστήματος κράτησης.

Ο οδηγός γύρισε τη μίζα και κινήθηκε προς την πύλη του ψυχιατρείου. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αμέσως άνοιξαν την ψηλή, σιδερένια πόρτα. Μπροστά στη θέα των δημοσιογράφων που περίμεναν τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έξω από το κατάστημα κράτησης, ο οδηγός του ασημί οχήματος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να προσπεράσει τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Το αυτοκίνητο κινήθηκε προς την οδό Λαμπράκη και μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων χάθηκε στους δρόμους του Κορυδαλλού.

Ο επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε με εγγύηση 500.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε, έπειτα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του επιχειρηματία, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Η αποφυλάκιση αφορά στην υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012 για την οποία είχε κατηγορηθεί ο κ. Λαυρεντιάδης και όχι την υπόθεση της PROTON BANK, για την οποία θα αποφυλακιζόταν ούτως ή άλλως, αφού παρήλθε το 18μηνο.

Ωστόσο, για την εμπλοκή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην υπόθεση της PROTON BANK έχουν επιβληθεί στον επιχειρηματία οι εξής όροι προκειμένου να αποφυλακιστεί:

-Απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα,
-Παραδοση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας στο Αστυνομικό Τμήμα,
-Απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής και απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο,
-Υποχρεωτική διανυκτεύρευση εντός της οικείας του στη Βάρη Αττικής.

Δημητρακόπουλος: Η Δικαιοσύνη επέδειξε μετριοπάθεια και σύνεση
«Η Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και σύνεση και αξιολογώντας ορθά τα προβλήματα υγείας του κ. Λαυρεντιάδη, του έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερος να πολεμήσει για την ζωή του και την αθωότητα του», επισημαίνουν σε δήλωσή τους οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Γιώργος Σπακουρής, δικηγόροι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Διαβάστε τη δήλωση των συνηγόρων του επιχειρηματία:
«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με Πρόεδρο τον κ. Γεράσιμο Βρυώνη και μέλη τις κ.κ. Παναγιώτα Σιδέρη και Γεωργία Σταμάτη, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λαυρεντιάδης με περιοριστικούς όρους. Η Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και σύνεση (Αριστοτέλειες αρετές του Δικαίου) και αξιολογώντας ορθά τα προβλήματα υγείας του κ. Λαυρεντιάδη, του έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερος να πολεμήσει για την ζωή του και την αθωότητα του. Πρέπει να τονισθεί ότι το θύμα αυτής της υπόθεσης είναι ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Λαυρεντιάδη και διατρανώνει την αθωότητα του».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα