Αποφυλακιστηκε ο αναστασιος παλλης...

22:13 24/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Αποφυλακίστηκε ο προσωρινά κρατούμενος, Αναστάσιος Πάλλης με βούλευμά του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας. Τα μέλη του συμβουλίου άναψαν το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση ...του επιχειρηματία και άλλοτε στενού συνεργάτη του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού από τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέος για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας
FBB συμφερόντων του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη.
Το δικαστικό συμβούλιο, σε αντίθεση με την εισαγγελέα που είχε ζητήσει να απορριφθεί η σχετική αίτηση αποφυλάκισης, έκρινε ότι ο Α. Πάλλης δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Έτσι, οι δικαστές μέλη του συμβουλίου έκαναν δεκτό το αίτημα της αποφυλάκισή του Α. Πάλλη επιβάλλοντας του όμως τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ αλλά και τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.Για την υπόθεση FBB ο Α. Πάλλης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενώ οι δικαστικές αρχές είχαν προχωρήσει και στην έκδοση εντάλματος σε βάρος του. Οι κατηγορίες αφορούν σε δάνεια ύψους περίπου 5,8 εκατ. ευρώ που είχε λάβει από την τράπεζα FBB. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε στραφεί με μηνύσεις εναντίον του Αν. Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι έλαβε το δάνειο εταιρεία συμφερόντων του, πείθοντας υπάλληλο της τράπεζας για κατά παρέκκλιση εκταμίευση του ποσού.

Από την πλευρά του ο Αν. Πάλλης είχε υποστηρίξει ότι έλαβε το δάνειο με νόμιμες διαδικασίες χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει τις ανακριτικές αρχές με τους ισχυρισμούς του, αφού τελικώς κρίθηκε προφυλακιστέος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα του δανείου επεστράφησαν τελικά από τον Βίκτωρα Ρέστη.Η υπόθεση της FBB δεν είναι όμως η μόνη «εκκρεμότητα» του Αν. Πάλλη με τη Δικαιοσύνη. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη και για την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, μετά από καταγγελίες που έκανε σε βάρος του ο πρώην συνεργάτης του Εντουαρντ Στέισι για απαγωγή και για αποθήκευση στο Κορωπί 4.000 όπλων. Μάλιστα, ο Στέισι είχε ζητήσει η σχετική έρευνα να συσχετισθεί με εκείνη για την αναζήτηση κρυφού οπλισμού της Χρυσής Αυγής.Με αφορμή τις καταγγελίες αυτές έγιναν έρευνες στη βίλα του Αν. Πάλλη στη Βούλα, όπου οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν πυροβόλα όπλα, φυσίγγια κ.ά. Επιπλέον, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, στρατιωτικές στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της περιόδου. Ακολούθησε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου στη Βάρη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Ο Αν. Πάλλης είχε αποκρούσει τα περί αρπαγής, ενώ είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Για τα όπλα ισχυρίστηκε ότι έχει άδεια, αναφέροντας ότι συκοφαντήθηκε για τα μουσειακά εκθέματα που βρέθηκαν στους χώρους του.Να σημειωθεί πως μετά την απολογία του, τον Δεκέμβριο του 2013, για τα αδικήματα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αν. Πάλλης είχε προσκομίσει τότε στην ανακρίτρια όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, ότι τα επίμαχα όπλα τα κατείχε νομίμως.
Keywords
Τυχαία Θέματα