''συντομα οι ανασφαλιστοι θα εχουν φαρμακευτικη καλυψη''...

21:43 24/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων Ελλήνων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, κ. Μάκης Βορίδης, ...
μετά την απόφαση που υπέγραψε ο προκάτοχός του κ. Άδωνις Γεωργιάδης για τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων, προωθείται μέχρι το τέλος της εβδομάδας η απόφαση που θα ρυθμίζει τη φαρμακευτική κάλυψή τους.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ,
οι ανασφάλιστοι -που σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση είναι 1,9 εκατ.- θα έχουν δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη εφόσον το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

«Έως το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμη Υπουργική Απόφαση με την οποία θα μπορέσει να προχωρήσει μια αλλαγή στο καταστατικό του ΕΟΠΥΥ, που θα επιτρέψει την κάλυψη και της παροχής φαρμάκων στους συμπολίτες μας που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα» ανέφερε ο κ. Βορίδης, την Τρίτη, στο συνέδριο Athens Health Forum.

Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην Υγεία που θα γίνουν με ορθολογικό τρόπο και θα επιτρέψουν την αξιοποίηση των χρημάτων των φορολογουμένων, ενώ παράλληλα ανέφερε τις κρίσιμες, όπως τις χαρακτήρισε, προτεραιότητες του χώρου της υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, οι προτεραιότητες αφορούν: Πρώτον, την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δεύτερον, τη διοικητική αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, των νοσοκομείων και των λοιπών εποπτευομένων φορέων. Τρίτον, την καθολική κάλυψη υγείας του πληθυσμού. Τέταρτον, την εξασφάλιση βιωσιμότητας του συστήματος. Πέμπτον, τη διασφάλιση της ψυχικής αλλά και της δημόσιας υγείας του ελληνικού πληθυσμού. Και έκτον, τον προσδιορισμό συγκεκριμένων δράσεων για την εξασφάλιση της υγείας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα