Αποφασιζουν οι διοικητικοι των εκπα και εμπ...

13:24 5/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη...

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ εκπρόσωποι της ομοσπονδίας διοικητικών υπάλληλων συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.
Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνεδρίασης στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ,
το μέλος του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζαχαρίας Τριγάζης εκτίμησε πως μπορεί να βρεθεί λύση, αρκεί όπως είπε, «να υπάρξει βούληση για γενναίες πολιτικές αποφάσεις». Σημείωσε ακόμη ότι «με 570 ανθρώπους εκτός και να λήξει η απεργία το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν μπορεί να λειτουργήσει».
Σε ό,τι αφορά την παραπομπή του πρύτανη του Ιδρύματος Θ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό από το υπουργείο Παδείας, ο κ. Τριγάζης έκανε λόγο για «ακραίο και αντιδημοκρατικό μέτρο» που τορπιλίζει, όπως είπε, τον διάλογο.
«Ο κ. Πελεγρίνης είναι εκλεγμένος από την πανεπιστημιακή κοινότητα και δεν μπορεί κανένας άλλος να τον παύσει. Η κατηγορία ότι δεν έκανε καλά τα καθήκοντά του είναι έωλη», επεσήμανε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα