Απιστευτη ανοδος στο χρηματιστηριο - στο +10,12% ο γενικος δεικτησ!

17:54 14/6/2012 - Πηγή: Fimotro
ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ Η ΑΓΟΡΑ
Τρελό ράλι σημείωσε το Χρηματιστήριο της Αθήνας την Πέμπτη καθώς ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 550,10 μονάδες, με άνοδο 10,12%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 81,41 εκατ. ευρώ. Με την αγορά να προεξοφλεί ότι θα επικρατήσουν φιλοευρωπαϊκά...
κόμματα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου,
το άλμα άνω του 20% που κατέγραφε ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών αποτυπώνεται στο προεκλογικό πάρτι στο Χρηματιστήριο Αθηνών που σημειώνει κέρδη άνω του 7%. Θα έχουμε μάλλον φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όπως αναφέρουν ορισμένοι και οι διαρροές γύρω από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Η κίνηση της αγοράς προσδιορίζεται κατά κύριο λόγο από τις προσδοκίες αναφορικά με το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών η οποία (η αγορά) αρχίζει πιθανότατα να προεξοφλεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, σημείωναν διαχειριστές κεφαλαίων.

Εν τω μεταξύ και ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, εκτίμησε ως πολύ πολύ μικρή την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, την ώρα πάντως που το κόστος δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας εκτοξεύτηκε στα ύψη, καθώς το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών δεν καθησύχασε τους επενδυτές. Μία ελληνική έξοδος θα μπορούσε να είναι διαχειρίσιμη. Oμως, σε μια έξοδο των χωρών της περιφέρειας, λίγες από τις μεγάλες εισηγμένες τράπεζες της ευρωζώνης θα απομείνουν, εκτίμησε και η Credit Suisse, προβλέποντας πως ο τραπεζικός κλάδος θα χρειαστεί άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση έως 470 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα