Αν εισαι γαυρος ξερεις...

17:41 6/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Aπό το : gavros.gr
Aπό το 1997 που ο Ολυμπιακός έλαβε για πρώτη φορά μέρος στο Champions League με τη νέα του μορφή, μέχρι σήμερα, ο Θρύλος δίνει το «παρών» ανελλιπώς, με εξαίρεση μόλις δύο χρονιές. Ακόμα και οι μεγάλες ομάδες όμως, έχουν τις ατυχίες τους. Συνήθως...
την 6η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξεκαθαρίζουν τα
ευρωπαϊκά εισιτήρια, όπως αναμένεται να γίνει και φέτος.

Τα προηγούμενα χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν εξαιρετικά, με εξαίρεση ελάχιστες φορές, όπως τη σεζόν 2003-04 που έμεινε εκτός συνέχειας σε όμιλο με Γιουβέντους, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Γαλατάσαραϊ. Τα δεδομένα, όμως, διαφοροποιούνται όταν ο Θρύλος την τελευταία αγωνιστική των ομίλων παίζει στην έδρα του και ειδικά στην περίπτωση που χρειάζεται βαθμούς.

Φέτος ο Ολυμπιακός λαμβάνει μέρος για 13η φορά σε 15 χρόνια, επίδοση διόλου ευκαταφρόνητη, αφού ανάλογα επιτεύγματα βρίσκει κανείς μονάχα σε ομάδες μεγαθήρια της Ευρώπης.

Μια νίκη επί της Άρσεναλ και ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου θα στείλει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση της διοργάνωσης για 4η φορά. Άλλωστε το έχει ξανακάνει.

ΣΕΖΟΝ 2007-08
Στους «16» με
τριάρα στη Βέρντερ
«Μαγική» χρονιά για τον Ολυμπιακό. «Διπλό» στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο, «διπλό» στη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ και τρομερές εμφανίσεις απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τελευταία αγωνιστική (6η) και ο Θρύλος υποδέχτηκε τη Βέρντερ Βρέμης στο Καραϊσκάκη. Μόλις ένας βαθμός ήταν αρκετός για να συνεχίσει την πορεία του στους «16» της διοργάνωσης. Ο στόχος επετεύχθη και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο πήραν τον βαθμό που ήθελαν, αλλά επικράτησαν των Γερμανών με σκορ 3-0.

ΣΕΖΟΝ 2005-06
Υπέταξε τη... βασίλισσα
Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στο έκτο γκρουπ μαζί με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν και Ρόζενμποργκ. Με τον Τροντ Σόλιντ, προπονητή που προσπαθούσε να κάνει τους παίκτες του να αφομοιώσουν το επιθετικό ποδόσφαιρο, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πορεία που θα ήθελαν στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά την 6η αγωνιστική ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και να αποχωρήσει από το Champions League με ψηλά το κεφάλι, όπως πάντα άλλωστε. Ο αγώνας με τη Ρεάλ στο Καραϊσκάκη εξελίχθηκε σε γιορτή παρά τον αποκλεισμό, με τον Θρύλο να επικρατεί των «μερένχες» 2-1 με γκολ των Μπουλούτ και Ριβάλντο.

ΣΕΖΟΝ 2006-07
Ένα γκολ ακόμα...
Βαλένθια, Ρόμα και Σαχτάρ απάρτιζαν τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Champions League. Ήταν 5 Δεκεμβρίου το 2006 και ο Θρύλος αντιμετώπιζε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μοναδικό δεκτό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό ήταν η νίκη που θα του έδινε το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA. Δυστυχώς όμως η τύχη δεν του χαμογέλασε. Ο Ματουζάλεμ στο 27’ άνοιξε το σκορ και έριξε τους «ερυθρόλευκους» στο κανναβάτσο. Ο Νέρι Καστίγιο στο 54ο λεπτό της επανάληψης έφερε το μ
Keywords
Τυχαία Θέματα