Αμεση συναντηση με τον α.σαμαρα και τον κ.αρβανιτοπουλο ζητα η συνοδος των πρυτανεων...

Άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, «με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», ζητεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων...

«Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για το λόγο αυτό ζητάει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προεδρείου της Συνόδου.
Θ. Πελεγρίνης: Ελάχιστος χρόνος για να σωθεί το εξάμηνο
Νωρίτερα και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, είχε ζητεί διάλογο με τον κ. Αρβανιτόπουλο προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο αι να μην χαθεί το εξάμηνο.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Πελεγρίνης επέρριψε εκ νέου την ευθύνη για το αδιέξοδο στο υπουργείο.
«Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν εφόσον το υπουργείο δεχθεί να συζητήσει σοβαρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το αδιέξοδο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ελάχιστος χρόνος για να σωθεί το εξάμηνο».
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι καθηγητές δεν πρόκειται να διδάξουν υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. «Που βρισκόμαστε; Στη δικτατορία; Θα λύσουν τις διαφορές μας οι αστυνομικές δυνάμεις και τα δικαστήρια;», διερωτήθηκε.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πελεγρίνης παραδέχθηκε ότι οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και ζήτησε συγγνώμη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα