Προς κλιμακωση οι κινητοποιησεις των κτηνοτροφων...

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί εντός της εβδομάδας έπειτα και από τη συνέλευση που θα διεξαχθεί στη Λάρισα...

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης.
Τα αιτήματά τους είναι η άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης, στήριξης και προστασίας των κτηνοτροφών, μέτρα για την προστασία της φέτας, καλύτερες τιμές στο γάλα και το κρέας με ταυτόχρονη μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στον παραγωγό και τον
καταναλωτή, άμεση πληρωμή όλων των επιδοτήσεων, νομιμοποίηση όλων των σταυλικών εγκαταστάσεων και απαλλαγή τους από κάθε είδους φορολόγηση.
Ο κ. Καμπούρης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Τέμπη ενώ εμφανίσθηκε βέβαιος για μια «κάθοδο» στην Αθήνα με στόχο να καταφέρουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, προκειμένου όπως είπε να τεθεί το θέμα των κτηνοτρόφων προς συζήτηση στη Βουλή.
Νωρίτερα τη Δευτέρα οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ορισμένοι από αυτούς προχώρησαν στο κλείσιμο του δρόμου για περίπου δύο ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΠΕΚ με τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο. Επίσης οι κτηνοτρόφοι επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα