Πως καταντησαμε λοχια την ερτ(!!!); χ(φωτο)

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ... ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«...Πάρε ότι θέλεις παλιατζή από μια αγάπη που δε ζει... Κωνσταντίνος Καραμανλής προς Άννα Καλουτά: Άννα βγάλε τα γυαλιά να δω τα μάτια σου...». Αυτές οι σύντομες σκέψεις, βασάνιζαν...
το μυαλό μου την ώρα που κατέβαινα τα σκαλιά του ραδιομεγάρου, και με έφερναν πολλά χρόνια πίσω, μετά από μια άκρως απόρρητη και μυστική επίσκεψη στο εσωτερικό του μεγάρου, μετά
την εισβολή των ΜΑΤ. Για το πώς περάσαμε, υπάρχουν πολλά μυστικά. Το φωτογραφικό υλικό που τραβήξαμε και τα όσα είδαμε άξιζαν τον κίνδυνο της σύλληψης. Οι αποκλειστικές φωτογραφίες το μαρτυρούν.

Συναισθηματικά φορτισμένος, δεν μπορούσα να πιστέψω, τα όσα συνάντησα στους χώρους εργασίας που άλλοτε ήκμαζε από ζωή και γέλιο, μαζί με όλες τις παθογένειες που έχουν φορτώσει την «αμαρτωλή» ΕΡΤ. Σπασμένες κλειδαριές, παραβιασμένες πόρτες ανοιχτά γραφεία. Ακόμα και οι φωτογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών που βρίσκονται στους τοίχους, όπως Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μελίνα Μερκούρη, Δημήτρης Χόρν, Κατίνα Παξινού, Μάνος Χατζιδάκης, κ.ά, όταν περνάς από μπροστά τους, θαρρείς το βλέμμα τους και η ματιά τους έχει αλλάξει, σαν κάτι να θέλουν να ψελλίσουν αλλά δεν μπορούν να το πουν. Ένα μεγάλο γιατί;;;;

Ακόμα και η κιτρινόασπρη γατούλα, μασκώτ της καφετέριας, κατέβηκε στην υποδοχή, περιμένοντας κάποιος επισκέπτης που τον υποδέχεται, να της χαρίσει λίγη ακόμα ζωή που αργοπεθαίνει από ασιτία.

Ξέφραγο αμπέλι.πάρε ότι θέλεις παλιατζή!!! Έτσι κατάντησαν το ναό της ελευθερίας του λόγου και της ενημέρωσης. Επικεφαλής της ομάδας εκκαθάρισης από το εσωτερικό «ναρκοπέδιο»του μεγάρου, ο Καψής έχει στείλει το πλέον έμπιστο πρόσωπο και πρώην συνδικαλιστή που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ΕΡΤ. Είναι ο αρχιλοχίας όπως τον ονομάζουν οι εργαζόμενοι Αρίστων Κοντιζάς. Αρχιπροδότης, φιλόδοξος, αριβίστας. Αδίστακτος για εξουσία κυνικός.

Μαζί με μια ομάδα από γιουσουφάκια της επιλογής του, Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Καραντίας, Νίκος Αμουτζάς, Κρέων Καναβάς, ελέγχει όλο το ραδιομέγαρο που κανένας δεν γνωρίζει τι κάνει αφού κανείς δεν τον ελέγχει. Μαζί του ο Επιλοχίας του αρχείου Βασίλης Αλεξόπουλος ο «αδιάφθορος». Για τους πομπούς ο αρχιλοχίας, πήρε δυο μαθητευόμενα γιουσουφάκια Γιώργος Αρμενιάκος και Νίκος Γουλιαρμής, ΣΟΧ. Ο φιλόδοξος αρχιλοχίας ανεβαίνει στην ΕΡΤ με αυτοκίνητο της ασφάλειας και πάντα από την πίσω πόρτα., και την προστασία των ΜΑΤ. Στο κτήριο για την «καταγραφή» βρίσκονται κάποιοι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ τους οποίους συνοδεύουν άλλοι διοικητικοί προδότες από Μουρούζη και κατεχάκη, έχουμε τα ονοματά τους, που υποδεικνύουν που είναι οι κριμένοι θησαυροί!!!

Αυτοί έχουν απ'ευθείας επικοινωνία με άλλον προδότη στη Μουρούζη που δίνει εντολές. Την επίσημη καταγραφή κάνει η Ernest &Young-πλήρωνε μ...α Ελληνικέ λαέ- καταγράφοντας τα πάντα.

Παιδιά, προσέχετε μην σας ξεφύγει ακριβά αντικείμενα. Να καταγράψετε και τις σερβιέτες των κοριτσιών που έχουν αφήσει όπως μου είπαν στα γραφεία τους, αν δεν τις βρούνε θα χρεωθείτε εσείς. Επίσης στις τουαλέτες το χαρτί υγείας. Πιστεύω τις μέρες που θα μείνετε να μην το χρησιμοποιήσετε όλο στο σκ..ο που θα αφήσετε, να μείνει και κάτι για τα λυγούρια, για να μην χρειαστεί δάκτυλο η πέτρα.

Για όλα όσα συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο άμεσα πρέπει να κάνει παρέμβαση ο εισαγγελέας. Παράλληλα μια διακομματική επιτροπή βουλευτών να ανέβει στο ραδιομέγαρο να δει τι συμβαίνει. Ιδιαίτερα παρακαλώ τους φίλους και πρώην συναδέλφους της ΕΡΤ, που σε ένα μεγάλο βαθμό τους βοήθησε να μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο: Λιάνα Κανέλλη, Τέρενς Κουίκ, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννη Δημαρά, Νάσο Αθανασίου, Αργύρη Ντινόπουλο, Γιώργο Κοντογιάννη, και Αννα Καραμανλή να ερευνήσουν το θέμα.

Όσο για τον πρωθυπουργό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους στενούς του συνεργάτες που δεν τον προστάτευσαν από μια ηλίθια απόφαση. Δημήτρης Σταμάτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Μπούρας, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Μουρούτης, Μενέλαος Δασκαλάκης κ.ά. Εύχομαι κ. πρωθυπουργέ, να στολίζουν το γραφείο σας τα πορτρέτα αυτών των συνεργατών σας. Όσο για τον Καψή που σας επέβαλε ο Βενιζέλος, σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα. Γιατί:

Όσοι περνούν έξω από το ραδιομέγαρο, είναι δύσκολο να σηκώσουν το βλέμμα τους, κοιτάζοντας προς το ναό της ελευθερίας του λόγου και της ενημέρωσης, oταν παρατεταμένα ασπιδοφόρα ΜΑΤ, φρουρούν τη ραγισμένη καρδιά της ενημέρωσης που δεν θέλει να σταματήσει, από τις απανωτές «πισώπλατες» κυβερνητικές μαχαιριές.

Αντιστέκεται, φωνάζει, αλλά οι δολοφονικές «σφαίρες» προσπαθούν να σταματήσουν και τους τελευταίους αργούς και βασανιστικούς κτύπους, της καρδιάς του ραδιομεγάρου που εδώ και 39 χρόνια ήταν ένας φάρος στην άκρη της γης όπως θα έλεγε και ο Ιούλιος Βέρν. Πρόεδροι Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί, υπουργοί, διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και μεγάλες προσωπικότητες, Είχαν περάσει την πόρτα του Ραδιομεγάρου. Τι να πρωτοθυμηθώ και τη να περιγράψω..

Μόνο ένα. Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά τη μεταπολίτευση, ανέβηκε στην ΕΡΤ για να γράψει ένα διάγγελμα. Στα σκαλοπάτια συναντήθηκε με την Άννα Καλουτά, που έφευγε μετά από μαγνητοσκόπηση ενός θεατρικού έργου. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Ο Καραμανλής ζήτησε από την Άννα να βγάλει τα γυαλιά για να δει τα μάτια της. Αυτή σιγκινημένη, και δακρυσμένη του απάντησε, χωρίς να βγάλει τα γυαλιά. «Κύριε πρόεδρε, καλύτερα να τα θυμάστε όπως παλιά».

Ο μόνος ο οποίος τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι να ήρθε ποτέ στο ραδιoμέγαρο, είναι ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πολλοί συνεργάτες του. Ίσως και να μην γνωρίζουν που βρίσκεται το ραδιομέγαρο γι'αυτό πήραν και μια τέτοια απόφαση. Αφού πρώτα, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, παραβίασαν τον μισό συνταγματικό κώδικα και τη νομοθεσία του κράτους που οι ίδιοι ψηφίζουν, προσπαθούν τώρα με μεγαλύτερα και χονδροειδή λάθη να βρουν λύσεις. Απόδειξη οι αναβολές που ζητούν σε εκδίκαση υποθέσεων σε Αθήνα και Κρήτη πρόσφατα, για να κερδίσουν χρόνο.

Οι παραβάσεις όμως είναι τόσο οφθαλμοφανές που κάνουν «μπάμ» ακόμα και για πρωτοετή φοιτητή της νομικής. Σαν παράδειγμα φέρνουν το ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ 1730/75. Ο νόμος καταργείται με νόμο. Οι βραβευμένοι με «Νόμπελ» νομικής που πήραν την απόφαση με ΠνΠ, για το κλείσιμο, δεν έφεραν άλλο νόμο στη βουλή καταργώντας τον ιδρυτικό της ΕΡΤ 1730/75. Πέρασαν τον ιδρυτικό της ΝΕΡΙΤ 4173/2013 χωρίς καμία νύξη για την ΕΡΤ. Πράγμα που σημαίνει ότι η ΕΡΤ υπάρχει και δεν έχει καταργηθεί. Νομικά, όλα τα επιχειρήματα είναι με το μέρος των εργαζομένων.

Προσωπικά, διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή το νόμο της ΝΕΡΙΤ γνωρίζοντας, αρκετά καλά τα τηλεοπτικά δρώμενα. Ο νέος νόμος του φορέα, είναι μια κακή μετάφραση του βρετανικού μοντέλου, μια καρικατούρα, που δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα. Εδώ ο Έλληνας κάνει το σκ....του παξιμάδι για να επιβιώσει όπως λέει ο «φίλος» μου ο Τζαμτζής και η κυρά Βασίλω από τις ακριτικές περιοχές και μη, θα ασχοληθεί με προτάσεις και διαμόρφωση του τηλεοπτικού προγράμματος της χώρας. Παραφράζοντας ένα παλιό σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου λέει: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση, η κοινωνία στην διαχείριση και διαμόρφωση του προγράμματος της «ΝΕΡΙΤ». Τι όνειρα και αυτά!!!..Άντε γεια!
Keywords
λοχια, ΕΡΤ, λοχια, πλιατσικο, υπαρχει, fimotro, ματ, κανελλη, αννα, βενιζελος, υπουργοι, σαμαρας, αθηνα, κρητη, βουλη, νύξη, σημαίνει, μετάφραση, παπανδρεου, γεια, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, Ιούλιος Βερν, ομαδα διας, Καλή Χρονιά, νεος παπας, βουγιουκλακη, κοινωνια, αποτελεσματα, μετάφραση, το θεμα, αυτοκινητο, θεμα, ονειρα, ονοματα, φωτογραφιες, ωρα, αγαπη, αλικη βουγιουκλακη, αμπελι, αννα, βλεμμα, βρισκεται, γελιο, γυαλια, γραφεια, δασκαλακης, δειτε, δρωμενα, ειπαν, υπαρχει, επικοινωνια, ζωη, ηλιθια, καψης, κυνικος, λαθη, λιανα κανελλη, ματια, ματ, μυαλο, μυστικα, νύξη, ομαδα, παντα, πετρα, πλιατσικο, πορτες, πορτα, συντομα, συγχαρητηρια, σκεψεις, χορν, κωνσταντινος, δημητρης, ιδιαιτερα, ιουλιος, εισβολη, καρδια, κωστας, μεινει, μητροπουλος, μπροστα, παξιμαδι, σημαίνει, θελω να, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα